El Mesón Martín de Saragossa, ha decidit donar suport al poble ucraïnès, com millor creu, a través dels seus plats. El passat diumenge 27 de febrer el restaurant canviava el nom a la seva exitosa ensaladilla russa, que passaria ara a ser 'ensaladilla de Kíev' en solidaritat amb el poble ucraïnès. El canvi de nom d'aquest plat per motius ideològics també es va donar a Espanya durant la dictadura franquista, evitant anomenar-la 'rusa' perquè ningú no pensés que es tractava de propaganda comunista. En aquell moment era freqüent escoltar 'ensaladilla nacional' al seu lloc. Dono fe d'això, a Palma de Mallorca el 1969 qua feia la mili, a la caserna els diumenges hi havia ensaladilla, i la denominaven 'ensaladilla nacional'.

Aquest acte que no deixa de ser un estupid postureig coincideix amb la suspensió per part de les operadores de l'emissió de Russia Today i Sputnik per ordre de la Unió Europea, o l'expulsió del Metropolitan de la russa Anna Netrebko, reemplaçada per la ucraïnesa Monastyrska . Aquest acte no és més que una rebequeria de nen malcriat, no deixa de ser un atemptat a la llibertat d'expressió, encara més greu en el cas d'Anna Netrebko, perquè aquí se censura la llibertat d'expressió artística. 

Més greu encara és la prohibició de participar en els jocs paralímpics de Tòquio als representants de Rússia i Bielorússia. En certa manera, aquests irats censors es comporten com el censurat, i en el cas de RT o Sputnik, la desinformació o propaganda que venen, és en molts aspectes comparable a la inversa amb la de TV3, TVE o Telemadrid, i el mateix passa a la premsa amb la Razón, Ok Diario o el Mundo. Només que a tots aquests mitjans els tolerem perquè no deixen de ser com diria Donald Rumsfeld, els nostres fills de puta. O potser perquè tenim clar què representa respectar la llibertat d'expressió i com encara que no ens agradi el missatge de molts d'aquests mitjans, la seva llibertat de expresar-se s'ha de preservar.