Divendres a primera hora de la tarda es va detenir un jove a la plaça d'Espanya que amb dos més, que van aconseguir fugir, acabaven d'arrencar del canell d'un turista israelià un rellotge de 360.000 euros. Una peça de la firma Richard Mille que una fura (mossos de paisà especialitzats en detencions in fraganti) de la comissaria de l'Eixample va aconseguir recuperar i tornar el propietari.

Això va passar divendres, però una cosa semblant dissabte, diumenge i pràcticament tots els dies de les últimes setmanes des que el turisme s'ha recuperat amb força a la capital catalana i un grup nombrós de delinqüents habituals ha vist en el robatori de rellotges de luxo una activitat rendible.

Temporalment, sembla que aquest és el gran problema de la ciutat de BCN, el robatori de rellotges de gamma alta a turistes també de gamma alta, i francament, no entenc que pot motivar una persona a portar rellotge al canell en una ciutat, no ja un rellotge car, sinó un rellotge normal. A la ciutat a tota hora et trobes indicadors de l'hora i la temperatura, portes el mòbil al damunt que pots consultar en qualsevol moment. Aleshores, quina necessitat hi ha de portar l'artilugi al canell?. Entenc que tenen certa utilitat els nous rellotges electrònics que a part de l'hora t'indiquen els passos que has fet, les calories que has cremat, la tensió arterial etc, encara que aquests, que solen ser barats, tenen el problema que la bateria es esgota de seguida i cal recarregar-la gairebé cada dia, cosa que molesta els que som de la generació analògica, i els lladres no roben aquest tipus de rellotges.

Hi ha una sèrie d'artilugis dels que som incapaços de prescindir malgrat no necessitar-los, i el rellotge de canell com a tal, és un d'ells, sobretot els que escoltem tot el dia la ràdio que ens informa de l'hora i fins i tot alguna altra cosa. La ràdio que l'escolto quan surto a caminar o amb la bici, amb un altre artefacte del que la seva única activitat en el meu cas és practicament aquesta, el mòbil. I compte, que encara conservo un vell transistor, per si de cas es produeix la gran apagada o l'apocalipsi zombie. Un apocalipsi que ja s'ha produït a las Vegas.