El Museu de l'Empatia és un museu internacional itinerant fundat per Roman Krznaric i Clara Patey. Va començar a Londres, però ha viatjat per tot el món i una de les seves exposicions es diu 'Una milla a les meves sabates'. És la primera sabateria de l'empatia del món. Tu entres i és com una sabateria de debò. I allà hi ha sabates de veritat, que et calces, mentre escoltes la història d'una persona que t'ho explica. Ella mateixa et parla de la seva vida en les seves paraules i l'escoltes per els auriculars. És una mena d'immersió teatral. 'Una milla a les meves sabates' és una exposició que ha estat per molts llocs del món: al Brasil, a Sibèria, als Països Baixos. A Espanya encara no, malauradament. Espero que arribi algun dia. Al final, però, es tracta d'intentar veure el món des del punt de vista d'altres persones.
Una exhibició interactiva està instal·lada en un carrer de Denver com a part d'una biennal dedicada a l'empatia que combina art, històries i humanisme perquè els participants puguin literalment caminar a les sabates d'altres persones. El projecte “Una milla a les meves sabates” forma part de la Biennal de les Amèriques i és el resultat de la col·laboració entre l'artista anglesa Clare Patey i el filòsof Roman Krznaric, nascut a Austràlia i educat a Anglaterra.
“Quan pensem en quina era la millor manera de connectar a les Amèriques pensem en l'empatia, perquè aquest és l'element faltant a les nostres relacions”, va dir a Efe Erin Trapp, sociòloga i directora executiva de la Biennal de les Amèriques a Denver.
“L'empatia és com un múscul: es pot exercitar i enfortir. I quan ho fem, deixem d'enfocar-nos a les divisions”, va afegir. La proposta en si és senzilla i enganyosament simple: els participants es posen el calçat real que algú més va fer servir i després caminen pels carrers de Denver alhora que escolten en primera persona una gravació de la història de l'amo o la propietària d'aquestes sabates. Personal i voluntaris de la Biennal acompanyen els participants. L'exhibició, creada fa quatre anys, ja s'havia presentat abans a Europa, Rússia, Austràlia i el Brasil.
No está mal, depende del dueño de los zapatos que te vayas a calzar, imagina que te toca los del Trump¡¡¡
ResponEliminaParlen de sabates de persones normals, no de sigaleros com Trump.
Elimina