Em vaig apartar de la filosofia, es lamentava Cioran en el moment en què es va fer impossible descobrir a Kant cap debilitat humana, cap accent de veritable tristesa; ni a Kant ni a cap dels altres filòsofs. Davant la música, la mística i la poesia, l'activitat filosòfica prové d'una saba disminuïda i d'una profunditat sospitosa, que no tenen més prestigi que per als tímids i els tebis. D'altra banda, la filosofia –inquietud impersonal, refugi al costat d'idees anèmiques– és el recurs dels qui esquiven l'exuberància corruptora de la vida. Gairebé més o menys tots els filòsofs han acabat bé: és l'argument suprem contra la filosofia. La fi del mateix Sòcrates no té res de tràgic: és un malentès, la fi d'un pedagog, i si Nietzsche es va enfonsar va ser com a poeta i visionari; va expedir els seus èxtasis i no els seus raonaments.
No anava desencaminat Cioran, vegeu sinó que deia Byung-Chul Han no fa gaire temps: Cada època ha tingut les seves malalties. Segons el filòsof, en el passat es devien als bacteris o virus, però al segle XXI, les malalties són neuronals: depressió, trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat, trastorn límit de la personalitat o la síndrome de desgast ocupacional. El motiu d'aquestes malalties es deu a l'excés de positivitat, és a dir, la llibertat de poder fer allò que hom vulgui. La desaparició del viral implica la desaparició de l'otretat; allò que ataca l'home no ve de l'exterior, sinó del seu interior.
A la societat del cansament, Byung-Chul Han desenvolupa de manera senzilla la idea de la violència de la positivitat, que es tradueix en violència neuronal, una violència saturativa i exhaustiva, i com a conseqüència d'aquesta, en la modernitat tardana, l'home pateix un sobreescalfament del jo. Suposo que Byung-Chul Han, si pogués, esborraria dels seus llibres una part del seu discurs sobre la desaparició del viral. Aquí tenim la prova que la pandèmia ha agafat tothom amb el pas canviat, filòsofs inclosos.
La forta expansió dels contagis de còvid a Catalunya ja es deixa notar als ambulatoris i als hospitals, expliquen a la vanguardia. Segons les dades dels investigadors de BIOCOM-UPC, als centres d'atenció primària (CAP) el nombre casos creix a un ritme del 30% setmanal, i ja passen de 1.500 els ingressos hospitalaris. Però la gent ja ha donat la pandèmia per superada. Quanta raó tenia Bartolomé Soler: els morts no es compten, i de passada atès que la majoria són gent gran: pensió que m'estalvio, ha de pensar el renascut. Ja no et pots refiar ni dels filosofs ni dels polítics.
Lo vengo diciendo desde hace tiempo. Somos simplemente un mero análisis contable. La Covid es, desde que no llevamos mascarilla, simplemente un hecho ocasional, ya no hay bajas de diez días, son cuatro y al curro, igual que un resfriado. Igual. El hermano de la mujer de mi hijo es maestro en Hospitalet, cogió Covid. Eso fue hace tres semanas. Al quinto día ya estaba dando clases.
ResponEliminaNo lo entiendo y si me lo explican otras personas me hubiera costado creerlo, pero es tal como digo porque no vino al cumpleaños de su sobrino (mi nieto) por esa circunstancia, sin embargo al quinto día de haber dado el parte fue a dar clase.
Del lunes antepasado al lunes pasado 351 muertos directos por Covid en España, eso sale a unos 50 muertos diarios. Nadie dice nada, a nadie le importa nada y los telediarios no hablan del hecho, pues supongo habrá una censura tácita porque puede afectar al turismo, tanto de fuera como el casero.
Hay que mover el dinero, gastar y consumir. Esa es la premisa y los viejos, los que son rémoras al estado, los que joden al sistema por los gastos que ocasionan, pues si lo cogen y se mueren, es que les ha tocado la hora.
No hay más.
Al final, el Covid será mirado como una guerra santa, que va eliminando todo aquello que no aporta nada al sistema.
Al tiempo, que habrá una calle con su nombre: San Covid (Cargas Onerosas Vidas Desheradas)
Salut
He pensat en tu al llegir la noticia a la Vanguardia. Ja fa dies que vas avisant.
ResponEliminaAparte, Francesc, los viejos (ahí, y en esa fase estoy yo, a pesar de que hay personas que prefieren denominarse ancianos, iaios, yayos, tercera generación, abuelos...) los viejos, digo, nos hemos vuelto en su mayoría estúpidos. Nos creemos lo de quitarnos las mascarillas y la de la no afectación, cuando estamos cayendo como moscas porque tenemos bajas las defensas y porque a nuestra edad (todos con los setenta a cuestas) no puedes pedir peras al olmo. Y vamos todos en los bares , (y hablo de interiores porque es lo que veo) a cara descubierta, con besos pa quí, besos pa acá, con ganas de arrejuntarse, como si nada pasara.
ResponEliminaPienso que la memoria es frágil y que el virus se ceba con los más débiles.
PD: Por cierto mis sobrinas (de Mayte) del oncológico (enfermeras) las dos con Covid y la hija de la Conchi, enfermera del Taulí, también con Covid.
esto no se va.
Pel barri hi ha encara força gent gran amb la mascareta, sobretot al super. A la Farmacia es obligatoria la mascareta, i al Tauli també diuen que ha pujat el numero d'infectats.
ResponEliminaSalut.
Mai han dit pas que s'hagués acabat, ho hem volgut creure -o no-, el cert és que la gravetat, de moment, no és la mateixa, peró es veia venir que amb tants concerts massius la cosa s'incrementaria.
ResponEliminaPerò els morts diaris hi són, i són masses. I això amb la calor, esperat quan arribi el fred.
EliminaEl cert és, però, que quan d'una cosa no se'n parla cada dia a dojo, desapareix. I a l'inrevés, si vols crear alarma, a matxacar.
ResponEliminaEn el fons, són els mitjans els qui decideixen que ens ha de preocupar i que no. Fixa't com la guerra d'Ucraïna ja ha `passat a segon terme.
Elimina