Joan Elíes Adell, és amic, a banda d'ex col·laborador de Laura Borrás. Joan Elíes Adell és també poeta i filòleg, i un bon poeta. Un poema seu té per títol premonitori: d'un error. I d'un error de correus ve tot l'assumpte que tant porta de de cap a Laura Borràs. Suposo que queda clar, oi?. Tot va començar a partir d'un error d'una funcionaria de Correus, no d'una persecució política de l'Estat Espanyol a Laura Borràs i l'entorn independentista.

La causa judicial que amenaça el futur polític de Laura Borràs es va originar per casualitat. En concret, per l'error d'una funcionària de Correus que va col·locar un sobre a la bústia que no tocava. Així consta al sumari judicial – de nou toms– a què ha tingut accés La Vanguardia. Va ser el novembre del 2017, quan una dona va anar a una oficina de Correus a Castellbell i Vilar a recollir la correspondència del seu apartat de correus quan va topar amb un sobre procedent d'Holanda que no esperava. Al seu interior hi havia vint bitllets de 50 euros. Al banc li van confirmar les seves sospites: els diners eren falsificats. La seva primera reacció va ser desfer-se d'aquell paper imprès. Va trencar tres bitllets però després va recapacitar i va anar a una comissaria dels Mossos. Els investigadors van interrogar la funcionària de Correus que va admetre l?error. El sobre que contenia els diners falsos s'havia d'haver col·locat a la bústia que quedava just al costat, un que dues vegades al mes solia rebre correspondència procedent d'Utrecht. L'apartat de correus estava a nom d'Isaías Herrero, informàtic, que va resultar ser amic de Laura Borràs i que s'encarregava de fer diverses tasques de manteniment de la web de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) que aleshores presidia l'actual líder de Junts. En aquells temps Herrero adquiria bitllets falsificats i buscava la manera d'endossar-los a petits comerços. A més, els Mossos van interceptar un altre enviament, una carcassa d'un CD a l'interior del qual s'amagaven 100 pastilles de disseny. L'amic de Borràs havia convertit el seu habitatge de Vacarisses en un punt de distribució de moneda falsa, tràfic de drogues de disseny i cultiu de marihuana. Per aquella causa va ser condemnat a 5 anys de presó. En paral·lel, feia tasques per a la ILC i impartia amb l'actual presidenta del Parlament diversos postgraus i màsters de literatura a l'era digital de la Universitat de Barcelona.

Amb les sospites del tràfic de drogues i de moneda falsa, els Mossos van intervenir el telèfon d'Herrero i en la primera conversa el van sorprendre parlant amb un amic dels tripijocs que feia amb Borràs per facturar els seus treballs a la ILC. Allò va posar en alerta els investigadors que van estirar el fil i van trobar correus electrònics que suposadament posaven al descobert que entre el 2013 i el 2017 Borràs i Herrero es van concertar per fraccionar els contractes i no superar mai el llindar dels 18.000 euros per eludir la convocatòria d'un concurs públic. Allò va originar una altra causa que ha navegat durant cinc anys per diferents tribunals: un jutjat d'instrucció de Barcelona, ​​el Suprem i ara el TSJC, que ha conclòs que la liquidació dels 18 contractes menors adjudicats a Herrero va comportar “un perjudici als cabals públics ja que les factures es feien amb criteris arbitraris”.

La causa està esperant que la Fiscalia presenti el seu escrit d'acusació contra la presidenta del Parlament pels delictes de malversació, prevaricació, frau i falsedat, pas previ al fet que s'obri judici oral. Serà llavors quan la Mesa del Parlament haurà de decidir si aplica l'article 24.5 del reglament que obliga a retirar els drets a un diputat quan se'l senti a la banqueta per corrupció. Tot va començar per un error d'una funcionaria de Correus que va col·locar un sobre dirigit a un amic de la presidenta del Parlament a la bústia que no tocava. Ja ho veus, tot ve d'un error; estùpida!.