El Govern permetrà que comunitats de veïns demanin desallotjar ocupacions «amb activitat il·lícita». Així ho titulen a Nacio digital. El Govern de Catalunya modificarà el codi civil i la llei d'habitatge 18/2007 per facilitar els desallotjaments d'immobles de grans tenidors en què hi ha hagi "activitat il·lícita", ha descrit la consellera de Drets Socials, Violant Cervera. La idea és acabar atacar amb un dels focus de "problemes de convivència", ha mencionat la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró. Fonts de l'executiu asseguren que la mesura se circumscriurà als casos en què hi ha situacions de narcotràfic o altres delictes, tot i que la presentació oficial de la mesura no ha concretat els criteris amb què es diferenciarà d'altres situacions que també generen queixes veïnals. Amb tot, el que es pretén es facultar els ajuntaments i les comunitats de veïns perquè siguin elles mateixes les que tirin els procediments d'expulsió judicial endavant, si els propietaris del pis obvien les ocupacions denominades com a delinqüencials.

Així, els governs municipals que detectin situacions greus en una finca, notificaran al propietari aquesta realitat perquè actuï. Si no ho fa en el termini d'un mes, la comunitat de veïns o el consistori podrà demanar el desallotjament, segons el pla del govern català. La consellera Ciuró ha anunciat aquesta iniciativa després de comprovar que existeix "un problema" amb els grans tenidors que desentenen del que succeeix en els habitatges que deixen buits.

La pregunta que em faig és, que es considera una activitat il·lícita?. Que es considera il·lícit?, ja que per a mi el sol fet d'ocupar una vivenda aliena ja és una activitat il·lícita i aquesta ocupació hauria de ser anulada immediatament per l'administració. A la pràctica no és així. Al tercer primera de l'escala on visc hi ha un matrimoni ocupa amb dos fills, ambdos tenen feina i el fill gran també, pero viuen en un pis ocupat que a més no té qui el reclami. Es va morir la propietaria i no hi ha hereus. Fins fa poc, la llum, el gas, l'aigua i les despeses de l'escala es pagaven amb els diners que tenia la difunta Antonia al Banc, pero ara s'han acabat, i la llum, l'aigua i el gas suposo ho paguen directament, pero l'escala no. Aquesta ocupació es pot considerar il·legal?. Entenc que amb els paràmetres de la Generalitat no, Ostres, és que arribarem a un punt que ni deu pagarà lloguer hi hipoteca, tots a ocupar i beneit l'ùltim. Hi ha casos flagrants de gent que ha marxat una setmana i en tornar es troba la seva vivenda ocupada i no els poden fer fora legalmnent, i quasi que ni il·legalment, atès encara et poden denunciar si els fas fora per les males. Cert és, que procuren ocupar pisos buits propietat de bancs que fan difícil se'ls desallotgi. Per cert, aquests Bancs que tenen pisos embargats són prou morosos a l'hora de pagar les despeses de l'escala. I per arodonir el greuge.... La PAH entre altres, té fins i tot un manual per ocupar vivendes. Can Garlanda is comming.