Confesso que aquesta noticia la vaig publicar a Collonades pensanrt que era una broma de el Mundo Today, però no, Simonetta Sommaruga, existeix, i el contingut de la noticia encara que soni a estrany, és real, no inventat...

... La ministra de medi ambient de Suïssa, Simonetta Sommaruga, ha llançat aquesta proposta surrealista com una de les opcions per intentar reduir un 15%, el consum d'energia a l'hivern. La mesura ha causat estupor i ha obligat Sommaruga a puntualitzar que la dutxa compartida no és apta per a tots els públics i que és una acció més adreçada a les persones joves. I és que la necessitat de baixar el consum energètic a Europa fa que alguns dirigents tirin d'enginy i facin propostes d'estalvi una mica delirants. Sommaruga, de 62 anys, va proposar “dutxar-se junts” com a solució a la crisi energètica i també ha animat a reduir la temperatura de les llars, apagar llums que no siguin necessaris o desendollar els ordinadors que no s'estiguin usant. Però ha estat la proposta de la dutxa compartida la que ha aixecat més polèmica. A Geraldine Savary, l'editora de Femina una revista femenina suïssa, li ha indignat la proposta i ha ironitzat que també es podrien aplicar altres mesures com fer l'amor al matí després d'apagar la calefacció per poder entrar en calor.

La surrealista proposta va ser rebuda amb incredulitat, cosa que va obligar la ministra a aclarir que el suggeriment era per als joves, perquè "després de certa edat, dutxar-se junts no és apte per a tots". La premsa va ironitzar sobre la proposta i un diari va escriure que els suïssos "haurien de fer l'amor cada matí per escalfar-se després d'haver apagat la calefacció durant la nit, dutxar-se ràpidament amb les parelles i després anar a treballar del braç, deixant el cotxe, la moto, o la bici elèctrica al garatge".

De fet. si no ens dutxéssim mai encara estalviaríem més i de passada la crosta de brutícia ens protegiria del fred i gastaríem menys en calefacció. El joc de paraules és fàcil, amb tanta dutxa Simonetta, la cosa se m'arruga. Sembla que el senyor ja ens està enviant els primers emissaris dels bàrbars, només que ens envia als més inútils. La societat de la idiocràcia és cada cop més a prop.