Als Estats Units, la fi del món constitueix una florent indústria des de la guerra freda, i la filosofia survivalista, una forma de vida; els aficionats al canal Dark els hem vist en infinitat de pel·lícules preparant-se per al pitjor i si alguna cosa hem après és que en realitat ficar-se en un forat no serveix per a gaire, perquè d'una manera o altra els protagonistes l'acaben palmant, només que més tard i pitjor que la resta. Mentre els que som classe mitjana o així ens ho creiem rondem aquests dies els súpers amb llistes d'articles suposadament imprescindibles en cas d'Apocalipsi, altres més acabalats es fan construir búnquers, per si al final els senyals que aquests dies es multipliquen tenen raó de ser.
Clar que si Biden parla d'Harmageddon, en general la gent no li fa massa cas, li sona a retòrica belicista, però la possibilitat existeix. Això no és obstacle perquè des de fa un temps, el nostre país s'hagi sumat a aquesta tendència i el totxo hagi trobat una nova manera de reconvertir-se; Si busqueu a internet, trobareu ja anuncis individuals i propostes de diferents empreses dedicades a la construcció i venda de refugis aptes per a catàstrofes nuclears, de diferents mides i preus, de nova edificació o reformant un soterrani o un celler, per a famílies o col·lectius, per un parell de setmanes, habitualment, o per anys, amb els seus cultius hidropònics. Encara que no sé jo si vas al banc a demanar una hipoteca per comprar un búnquer que cara et posaran, entre altres coses perquè de produir-se l'apocalipsi, els clients s'estalviarien pagar la sosdita hipoteca.
Després hi ha els aliments sòlids i líquids que has de tenir al teu refugi per sobreviure uns quants anys i no sé jo si valdria la pena, perquè els més grans en cas de guerra nuclear ja no podrien tornar a sortir, a més que en tancar-te allà dins se suposa que ho fas amb la dona, la sogra, els fills... un autèntic descens cap a l'infern. Millor deixar-se de búnquers, i si es produeix un apocalipsi ser dels primers a sucumbir, perquè el contrari, vist el que s'ha vist, poc val la pena. Carpe diem!
No sé en qué reportaje vi,que en las bombas sobre Japón se salvaron personas,que estuvieron cerca del centro de explosión, ya es tener suerte.Otras,alejadas,sufrieron los efectos pero se salvaron.No estaría mal procurarse un espacio en el pisito,con viveres por si acaso.
ResponEliminaMejor palmar de los primeros, ante el panorama postapocalíptico, parece lo más razonable.
EliminaMenuda banda sonora, no sé muy bien si estaban maltratando a unos gatos, o fastidiando a conciencia unos violonchelos.
ResponEliminaSale más a cuenta "palmar" en el primer golpe, que sobrevivir con una radiación que licuará tu organismo en cuestión de semanas o meses.
La filosofía "survival" en USA es un gran negocio para los fabricantes de armas, comida deshidratada (inolvidable la porquería de carne deshidratada que probé en el servicio militar), accesorios de camping, fabricantes de aparatos de radio, y otros mil complementos para sobrevivir al "DoomsDay", o sea el día del Juicio Final.
Hay congresos de aficionados donde se mueven millones en ventas en pocos días, he llegado hasta ver cremas solares que aseguran proteger de la radiación. ¡¡ nada menos.
La realidad es que solo sirven las pastillas de potasio y poco más.
La musiqueta dels violoncels és d'apocalipsi total.
EliminaPotser tinguis raó i sigui millor ser dels primers, però aquestes qüestions revelen la por que s'ha instal·lat a la humanitat o, almenys, en alguns sectors que senten com a possible la guerra nuclear. Has plantejat amb humor la qüestió que, mirada altrament, és aterridora.
ResponEliminaNo crec s'arribi a donar, clar que amb Putin mai se sap, pero crec que la nostra fi, el nostre apocalipsi ha de ser més petit, com nosaltres com espècie, com una super pandèmia, per exemple.
ResponElimina