Una professora de primer de batxillerat ha compartit a través de les seves xarxes socials la resposta surrealista a l'examen d'una de les alumnes. Tal com s'observa a la imatge que ha adjuntat Meritxell Blay al seu compte de Twitter, la pregunta consistia a identificar una representació de Luperca, la 'lloba capitolina' que segons la mitologia romana va alletar els bessons Ròmul i Rem, fundadors de la ciutat de Roma. Contra tot pronòstic, la resposta a aquesta qüestió no ha estat cap altra que 'El cavall de Troia'. El tuit d'incredulitat, no ha trigat rebre multitud de respostes criticant i burlant-se de l'error: "Ja em prenc la cicuta davant d'ells per veure si això els crida l'atenció i s'hi fixen?", ha fet broma la docent.

Hi ha qui li ha retret el fet de publicar la noticia a twitter, malgrat la professora no ha mencionat el nom ni el cognom de l'alumna:

"Trobo penós que els professors feu públics els errors dels vostres alumnes en to burleta. No us adoneu que el seu error és el vostre error?"

"Dos cops has insultat a l’alumnat en el teu tuit. Desconec si ets o no ensenyant. Si ho ets, planyo als teus alumnes. Bon dia."

Per les respostes d'aquests dos tuits i més que en deurà rebre la professora, ja es veu que el fracàs escolar ve de lluny, els intransigents autors dels tuits en són la prova fefaent. La professora no és responsable dels errors dels seus alumnes, i en el tuit no veig que hagi insultat o menystingut l'alumnat. Simplement, farta com deu estar de contestes d'aquest tipus d'aquesta colla de consentits ho ha comentat a Twitter, crec que d'una manera correcta, sense que ofengui ni menystingui a ningú. De respostes d'aquest tipus Google en va ple, i ningú s'ha escandalitzat ni s'ha esquinçat les vestidures fins ara; fins ara, que cada vegada hi ha gent que té la pell més fina, i se l'agafen amb paper de fumar, o possiblement és que ho vagin de fumats. La llista d'ofendiditos per foteses augmenta cada dia de manera inversament proporcional a la propia i presumpta ofensa. Potser s'haurien de preocupar més aquests defensors de l'alumne ignorant, que se'ls ensenyin als adolescents o preadolescents, mitologies sense cap ni peus com la de Luperca, religió i altres bestieses per l'estil.