Avui, 31 de desembre de l'any de desgràcia de 2022, és el dia en que canviem d'any, i sembla ser que per aquest estultic motiu, hi ha l'obligació de anar-se'n de farra, fer l'idiota tan com es pugui, posar-se un ridicul gorret de paper amb ulleres de "Sorro" incorporades o a banda, mentre es bufa un espanta sogres (q.e.p.d. la meva) que no s'espanten per a res, i beure tan com es pugui d'aquest error de la naturalesa vinícola que és diu cava "brut". - Ai! on deu ser el Grand Cremant de l'Anna de Codorniu que tant enyoro - D'aquestes mini disfresses per fer l'idiota que he esmentat s'en diu "Cotillon" i ara mentre escrivia m'he preguntat a mi mateix, o sia a hom, vaja a mi o a jo.....que vol dir la paraula cotillon?, quin significat té? No he anat al Coromines que igual li dedica tres pàgines, però potser ho havia d'haver fet, i a la Wiki, l'ùnic que he pogut esbrinar es que en català es diu cotilló, diuen aixó que ho transcric tal qual ho he copiat i enganxat: 

"El cotilló (gal·licisme derivat de cotillon ) és un tipus de ball provinent de França inventat al voltant de 1700 per a ser ballat per parelles de quatre formant una espècie de quadrat. El cotilló va ser una de les moltes contradanses on els participants (especialment aquells provinents de la reialesa) s'ajuntaven per presentar-socialment així com per coquetejar amb els altres ballarins mitjançant l'intercanvi de parelles que es porta a terme en aquest tipus de ball. Durant el 1800 el cotilló va evolucionar incloent més parelles al que es van sumar més complexes formacions de ball sent així un antecessor de la quadrilla. La square dance nord-americana és també un descendent directe del cotilló".

Més caos sobre la farra d'aquest vespre. ¿Què té a veure tota aquesta erudita explicació amb quatre galindaines made in China que et poses a cap, ulls i boca mentre mames com un beneitó.? Ni pajolera idea. Per cert que avui és tambè el dia de l'home dels nassos, aspecte que de menut em feia ballar bastant el paraigües, de la mateixa manera que avui és el dia de l'orellut (i no em refereixo al King Carles d'Anglaterra o de la Gran Bretanya). En resum, amb mi que no hi comptin per demà a la nit, farè com cada any lo més justet a casa a les 11 com a molt tard,  i a un quar de dotze a clapar, que l'endemà el primer dia de l'any que ens ve al damunt, o sigui el 2023, haig de veure els valsos de Viena i els salts d'esqui de Garmisch Partenkirschner, encara no sé perquè, però s'ha transformat ja en una tradició gairebé secular i tradicionalment tradicional. Bon comiat d'any 2022 i millor entrada al 2023. Ah! d'un any a l'altre els problemes seràn els mateixos, no us deixeu pas enganyar, començant per el flamant i històric referéndum del 2023 d'en Pere Aragonés, la Covid made in China que ens està envaint, i Russia, i Ucraïna i les municipals, i ....... Hi ha algun any més?

Enric Juliana a la vanguardia fa un resum del 2022 y la previsió del 2023.


BONA SORTIDA DEL 2022 I MILLOR ENTRADA DEL 2023.