{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

UN MÓN QUE FA POR



Avui, 31 de desembre de l'any de desgràcia de 2022, és el dia en que canviem d'any, i sembla ser que per aquest estultic motiu, hi ha l'obligació de anar-se'n de farra, fer l'idiota tan com es pugui, posar-se un ridicul gorret de paper amb ulleres de "Sorro" incorporades o a banda, mentre es bufa un espanta sogres (q.e.p.d. la meva) que no s'espanten per a res, i beure tan com es pugui d'aquest error de la naturalesa vinícola que és diu cava "brut". - Ai! on deu ser el Grand Cremant de l'Anna de Codorniu que tant enyoro - D'aquestes mini disfresses per fer l'idiota que he esmentat s'en diu "Cotillon" i ara mentre escrivia m'he preguntat a mi mateix, o sia a hom, vaja a mi o a jo.....que vol dir la paraula cotillon?, quin significat té? No he anat al Coromines que igual li dedica tres pàgines, però potser ho havia d'haver fet, i a la Wiki, l'ùnic que he pogut esbrinar es que en català es diu cotilló, diuen aixó que ho transcric tal qual ho he copiat i enganxat: 

"El cotilló (gal·licisme derivat de cotillon ) és un tipus de ball provinent de França inventat al voltant de 1700 per a ser ballat per parelles de quatre formant una espècie de quadrat. El cotilló va ser una de les moltes contradanses on els participants (especialment aquells provinents de la reialesa) s'ajuntaven per presentar-socialment així com per coquetejar amb els altres ballarins mitjançant l'intercanvi de parelles que es porta a terme en aquest tipus de ball. Durant el 1800 el cotilló va evolucionar incloent més parelles al que es van sumar més complexes formacions de ball sent així un antecessor de la quadrilla. La square dance nord-americana és també un descendent directe del cotilló".

Més caos sobre la farra d'aquest vespre. ¿Què té a veure tota aquesta erudita explicació amb quatre galindaines made in China que et poses a cap, ulls i boca mentre mames com un beneitó.? Ni pajolera idea. Per cert que avui és tambè el dia de l'home dels nassos, aspecte que de menut em feia ballar bastant el paraigües, de la mateixa manera que avui és el dia de l'orellut (i no em refereixo al King Carles d'Anglaterra o de la Gran Bretanya). En resum, amb mi que no hi comptin per demà a la nit, farè com cada any lo més justet a casa a les 11 com a molt tard,  i a un quar de dotze a clapar, que l'endemà el primer dia de l'any que ens ve al damunt, o sigui el 2023, haig de veure els valsos de Viena i els salts d'esqui de Garmisch Partenkirschner, encara no sé perquè, però s'ha transformat ja en una tradició gairebé secular i tradicionalment tradicional. Bon comiat d'any 2022 i millor entrada al 2023. Ah! d'un any a l'altre els problemes seràn els mateixos, no us deixeu pas enganyar, començant per el flamant i històric referéndum del 2023 d'en Pere Aragonés, la Covid made in China que ens està envaint, i Russia, i Ucraïna i les municipals, i ....... Hi ha algun any més?

Enric Juliana a la vanguardia fa un resum del 2022 y la previsió del 2023.


BONA SORTIDA DEL 2022 I MILLOR ENTRADA DEL 2023.

Publica un comentari a l'entrada

8 Comentaris

  1. Bon any 2023
    Ojo con la Covid, no es broma. Estamos bien vacunados pero no se sabe si estos chinos nos traen una variante nueva.
    Todo es posible y nada nos ha de extrañar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest comentari caldrà recordarlo d'ací a un més. L'altra vegada va començar igual, no passa res - deien els experts - és més suau que una grip, un paracetamol i descans, i després ens va venir el que ens va venir. Caldrà estar ametens, però és per estar preocupat.

      Salut i bon any.

      Elimina
  2. Lo del fin de año y todas esas cosas tontas q se coloca la gente , estoy contigo , salvo q tengas 18 años y ni aún así , lo de las aglomeraciones y bullicios bulliciosos, no va conmigo, por no ir no va , ni lo de comer las uvas , q como no me gustan, remoloneo y siempre me sobran unas cuantas al terminar las campanadas pero en fin, hay q pasar el ritual lo mejor posible y a ti, aunq te pille acurrucadito en tu cama q te traiga todo lo mejor el nuevo año, a gusto con todo lo q desees y mereces...un montón!!!

    Un fuerte abrazo , lo mejor para el 2023 y hasta el año q viene Francesc!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo me las voy comiendo sin prisas. Decian ayer que se deberian espaciar 5 segundos cada campanada para poder comer mejor las uvas. Ahora esá la cosa en tres segundos por campanada.

      Un abrazo y te deseo lo mejor para ti y los tuyos en este año nuevo.

      Elimina
    2. jajajaja me parto con lo que me escribe ( lo que sea ( traductor, corrector o trasgo ; ) en tu blog quise decir acurrucadito en tu CAMA y me leo "en tu PIERNA" jajajaja en fin, como sea que estés cómodo y bien... y las uvas cada 2, 3 o 26 segundos.. el caso es que no se nos atraganten ; ) Yo tb te deseo lo mejor FRANCESC!!! te lo mereces.

      Elimina
    3. Es mejor escribir el comentario en google traductor y luego copiar y pegar, o mejor escribir directamente en castellano.

      Elimina
  3. Cadascú té les seves manies i idiosincràsia que, expressades, no serveixen sinó com a element de curiositat. En realitat m'importa un carall com cadascú passi el trànsit a l'any nou. I no explicaré com ho faig jo perquè entenc que a tothom li importi un carall igualment. En fi, cadascú que senti o faci el que vulgui...

    ResponElimina
  4. Doncs jo, després de sopar un pa amb tomàquet i una mica de pernil, m'he “recollit en esperit”. He resat el rosari i he elevat pregàries per tal que li explotin els testicles al Vladímir. És una llàstima que en no creure en Déu, aquest no em fa ni puto cas. jajaja!!!

    ResponElimina