Els profetes del nostre temps, es dediquen a vaticinar quines professions desapareixeran per la imposició i el desenvolupament de la intel·ligència artificial. Una revista dedicada a la divulgació científica deia recentment que seran les d'educació, periodisme, disseny gràfic, finances i enginyeria de programació. Les tres últimes poden resultar òbvies, ja que en molts casos, elles mateixes ja utilitzen programes informàtics amb fórmules complexes capaces d'aprendre autònomament dels errors.
Tot i això, es deixen els profetes, una sèrie de professions que la perfecció creixent dels sistemes experts que van elaborant els informàtics, faran irrellevants: notaris i registradors, part de la judicatura -aquella que resol responsabilitats d'assegurances altament taxades o sinistres viaris les quals coordenades puguin ser relacionades per les màquines-. Tampoc no tindrà sentit l'existència de pilots i tota mena de transportistes, - Itaxistes inclosos - els farmacèutics, la part més mecànica de la medicina, és a dir, la cirurgia. En realitat encara no som conscients de com s'alterarà tot el nostre entorn. No sabem si ja no hi haurà supermercats, ni petit comerç, restauració, si tot serà en línia. El fet de viure gairebé reclosos a casa nostra és una possibilitat a contemplar, i viatjar low cost, una possibilitat remota. Les ciutats quedaran buides, o gairebé.
Els profetes obvien que possiblement si això realment succeeix tal com preveuen, la humanitat haurà de tornar als orígens, als pobles, a viure de la ramaderia i l'agricultura, abandonant les grans urbs. Ja sé que estic exagerant, però els profetes també. Com en tot a la vida hi ha un terme mitjà, i possiblement ens haurem d'acostumar en un futur, que la meitat de la població no treballi en tota la seva vida, i sigui l'Estat qui l'hagi de mantenir. I això sí que preocupa. Em veig a venir una extinció massiva, compte que la Covid19 no fos només una prova, per anar-se'n preparant. Mantenir tants indigents de per vida, no és propi d'un Estat que es preï.
Em temo que no passarà res d'això, perquè la humanitat sap adaptar-se als nous temps, a les noves formes de viure. Però això de jugar a catastrofista apocalíptic per un dia està bé. Suposem que el poble no lapidàs als seus profetes - es preguntava Fuster - Que passaria?. De moment no ha passat, però si cal recordar que segons alguns d'aquests profetes l'any passat twitter i facebook ja haurien desaparegut....
Recuerda, FRancesc, adaptarse o morir. Y será así. Igual que nosotros nos hemos adaptado a pedir cosas por internet, a que ya no nos trate el cajero del banco, a hablar por el movil y dejarnos de teléfonos fijos, y mira la edad que tenemos y nos estamos saliendo del lío como podemos, porque nos adaptamos.
ResponEliminasalut
No hi haurà més remei, hi ha qui diu que haurem de cambiar la globalització per la ruralització.
ResponEliminaTe informo en rigurosa primicia que la conducción autónoma ya es una realidad. En diez-quince años veras camiones sin conductor en las carreteras. desaparecernos también los vendedores de camiones y la HUmanidad se vera reducida a un conjunto de gilipollas pegados a unas pantallas comiendo mierda mientras dicen que felices son.
ResponEliminaUn saludo.
He visto camiones sin conductor de pruebas, asi como autobuses. Menos mal que te quedas con una visión tan optimista del futuro. ¿Has visto la película Idiocracia?. és el futuro que nos espera, y cada vez está más cerca.
EliminaLo que viene en el futuro , va a ser eso ... en el futuro y como eso aun no existe, mejor no ir de catastrofistas porque como dice MIGUEL, la cosa es y será com siempre ha sido, cambios más o menos digeribles a los que como siempre ha sucedido tb nos iremos acostumbrando, nada es de la noche a la mañana. Por ejemplo, Tesla ya tiene coches sin piloto ¿
ResponEliminaSe me escapó jajaja estaba intentando decir que aunque los coches sin piloto ya existan ahora mismo, tienen un coste inasumible, que ¿dentro de 50 años se hayan hecho asequibles? puede ser, pero tienen que pasar años aun, para ver muchas cosas de las que baticina y mira, mejor ir día a día viviendo lo que tengamos que vivir ... al menos yo no tengo ningún interés en saltarme nada si el futuro va a ser de píldoras y cajas de cereilla donde vivir ...
ResponEliminaPor cierto, preciosa la fotografía ; )
¿Ves? siempre podremos ver lo que otros no ven ... ; )
Muchos besos y buen finde!
Supongo, como dice Miquel que nos adaptaremos, no hay más remedio. Pero lo que parece seguro es que nuestra manera de vivir cambiarà hacia la ruralización, és la mejor salida.
EliminaUn abrazo.
Ojalá! que nos ruralicemos, ninguna vida es mejor que al aire libre, en el campo, si de vedad fuera así, yo firmaba ya! ; )
EliminaUnos amigos de mi mujer ya hace años, lo dejaron todo y se fueron a vivir a un pueblo del Pirineo a hacer de campesinos, vivir sano y de lo que diera la tierra, o el ganado. Todo muy bonito, bucólico y ecológico. Compraron unas cabras andaluzas que del frío que hacía se les volvíeron moradas, y producían un queso que dieron a degustar el gato, pero éste lo hizo sólo la primera vez, pues de las cagaleras que le cogieron ya no lo quiso probar más. Al cabo de un tiempo, con el rabo entre las piernas volvieron a la ciudad. No fueron los únicos en aquella época, pero como decía un amigo, en el campo hay que ir a vivir con dinero, en una Masía bien acondicionada y un campesino que te haga el trabajo. El campo es duro, muy duro, sobre todo para un urbanita.
ResponElimina