Cap a les cinc de la tarda sortia a la Tribuna del Congrés el sempre hàbil diputat Aitor Esteban. Li tocava intervenir durant la moció de censura de Vox al Govern i ha estirat una mica d'història i d'ironia. En la línia d'altres grups minoritaris, el portaveu del PNB li retreia el seu recorregut polític a la vida, li deia "veleta" alhora que plantejava una comparativa entre ell i el vaixell butaner que també es deia Tamames i que a 1979 va veure 50 ovnis.
El vaixell, realment va existir, va partir d'Alcúdia, a Mallorca, ia unes 15 milles de Formentera va veure aquest mig centenar d'ovnis. Finalment, segons ha explicat Esteban, el seu casc va mutar de "vermell a negre" i va acabar en un desballestament a Mèxic.
Les queixes de Tamames pel "totxo de folis" i l'hora i quaranta minuts de Sánchez "donant lliçons"
Doncs bé, per a Esteban és clar que el vaixell i el candidat de la moció de censura han tingut un recorregut idèntic, perquè el candidat a la moció, que va iniciar el seu camí com a "vermell" del Partit Comunista, ha acabat negre, "un negre com el de les camises que inspiren els que l'han portat avui aquí", ha assenyalat el portaveu basc fent referència al negre de les camises del feixisme de Mussolini.
Esteban ha dit a Tamames que en el seu recorregut, a més de la mutació, ell ja porta "quatre demanats per abast", (les formacions en què ha militat), el PCE, la federació progressista, Esquerra Unida i el CDS. "No sé si ja va camí del cinquè amb Vox", ha ironitzat el parlamentari
Aitor Esteban, a més, li ha dit que ell també s'ha trobat amb 52 OVNIS: "obvis avantatgistes, notòriament interessats", ha assenyalat en referència als diputats del grup que ha presentat la moció de censura amb Tamames com a candidat. No us perdeu el vídeo de poc més de dos minuts.IVNBI