{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

TOT ARREU, I TOT CAMI DEL PEDREGAR

Vaig començar a veure per primera vegada 'Tot arreu Tot alhora', "Everything Everywhere All at Once", quan ni tan sols sabia que estava nominada als Oscars. Era a Movistar+, per tant, no estava en cap manera influenciat sobre la pel·lícula. Ho dic en el sentit que a vegades et parlen molt bé d'una pel·lícula i quan la veus et dius: no n'hi ha per a tant, o fins i tot a l'inrevés, hi ha pel·lícules que et diuen que no valen res, i et dius després de veure-la. Doncs no està tan malament. Tornant al tema, la primera vegada vaig aguantar cinc minuts de pel·lícula, allò no s'aguantava per enlloc, tenia poca gràcia i pitjor interpretació. Tres vegades més m'hi he acostat fins al punt que ara vaig per mitja pel·lícula, encara em falta per veure una hora, però segueixo pensant el mateix, la pel·lícula és infumable en tots els sentits. 

He vist 25 min. de “Tot alhora a tot arreu” i no l'he pogut suportar més. De veritat AIXÒ és el que arrasarà als Óscar aquest any???? No m'ho puc creure 🤦🏻‍♂️ M'esteu dient que aquest truñu està a l'alçada de Titanic, Forrest Gump, American Beauty o El Padrí? tuiteja Dani Mateo.

Carlos Boyero i el presentador de La Ventana, Carles Francino, van compartir fa un mes una surrealista conversa sobre la pel·lícula, on tots dos coincidien a no entendre el seu èxit, ni la trama, ni res de res, per més que ho haguessin intentat. I Boyero desafiava els seus fans a que li ho expliquessin: És clar que Tot alhora a tot arreu és una "pel·licula", però no per a tots els públics. Aquesta mateixa setmana, Boyero tornava a la càrrega. Reconeixia que ho havia tornat a intentar, però la seva conclusió era la mateixa: “L'he vist en quatre tirades i al final estic igual que al principi, esbalaït. Perquè no comprenc absolutament res, ni veig la gràcia, ni la intel·ligència”. Ell mateix reconeixia que potser fos un problema generacional, igual que Maruja Torres. "37 minuts i 2 segons em va durar a mi Todo Etcétera. Però és que sóc gran", escriu avui. El crític de cinema i televisió Alberto Rey també confessa que no connecta amb la guanyadora d'aquest any, però li reconeix el mèrit: "M'encanta que una pel·lícula em faci sentir antiquat".

El que si entenc és perquè li han donat l'Oscar, o els Oscars, 7 en total. Ho han fet per la gent jove que no va al cinema, que mira les pel·lícules en tauletes o per la tele. I té la seva lògica, al cinema i no per la pandèmia està perdent pistonada a marxes forçades, només algunes pel·lícules espectaculars com les de Marvel o Avatar hi porten gent. I és que el problema és que als cinemes ja no s'hi projecta cinema, sinó pel·lícules. De totes maneres els interessos que poden haver-hi darrere la concessió dels Oscars són inescrutables com els designis del senyor, i si no escolteu la cançó que ha guanyat enguany l'Oscar, Naatu Naatu de rrr.


Publica un comentari a l'entrada

11 Comentaris

  1. No soy muy de cine, pero gracias, así ya no la veré.
    Forrest Gump, American Beauty o El Padrí 1 son bestiales, para entender EEUU, porque son historia (una época- desde el nacimiento del rock hasta la aparición del sida-); una manera de vivir, (la americana); el comienzo de un sistema -el mafioso-), son películas para verlas varias veces, inmensas.

    ResponElimina
  2. jajaja la verdad es que es cierto que estamos como cabaras...
    Mientras te escribo, estoy escuchando el tema musical y por eso me estaba dando la risa ( parece q se han vuelto chiflados los que se destornillan bailando) pero mira, según lo esuchas te das cuenta que más allá de lo que parece, es una recreación actualizada de los ritmos eétnicos/folclóricos induistas, con una base muy buena de percusión.. después, allá gustos claro. Respecto de la peli, no la he visto, pero aquí en la blogosfera, hay un súper experto en cine ( además de filosofía, literatura, lenguas clásicas y de casi todo.. en fin, un verdadero erudito, al que es un lujo leer y me temo que salvo yo, de vez en cuando nadie le comenta : ( el caso es que hace unas semanas hizo una reseña de esta peli, que por cierto me sorporendió muchísimo, porque sobre todo habla de cine clásico, el caso es que como me fío muchísimo de su crietrio, te la pego <a href="https://elojocosmologicodejuanpoz.blogspot.com/2023/02/todo-la-vez-en-todas-partes-de-dan-kwan.html >AQUÍ</a> por si te apetece darle un ojo...

    Muchos besos y a esperar mejor cosecha ; )

    ResponElimina
  3. Vaya! a ver si sale ahora el enclace de la entrada, AQUÍ , si no, cortas y pegas la dirección ; )

    ResponElimina
  4. María, hace tiempo que en arte aprendí una cosa. No entro en descalificar sistemáticamente sin argumentos, Me centro en sí me gusta o no me gusta, y parece obvio que Todo a la vez en todas partes no me ha gustado, Malo en arte cuando te tienen que explicar la obra, y cuando leo a Boyero pidiendo que se la expliquen, la película se descalifica sola, ni homenajes a Spielberg ni hostias en vinagre, por una vez me salto mi propia regla y digop que la película es mala hasta la saciedad, sin argumento, malinterpretada o regularmente interpretada, no logra captar en ningún momento mi interés, y ya te digo que la empecé a ver sin ningún tipo de prejuicio. En cuanto a Spielberg, el jurado de los Óscar, se lo pasó por el forro al ningunear su película THE FABELMANS, quizás porque esta película es cine en estado puro y todo a la vez en todas partes s´sólo es una película.

    Un abrazo,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalmente de acuerdo contigo. Recuerdo cuando hablaste de Alcarràs, que como a ti, a mi no solo no me emocionó nada, si no que me pereció más un documental, aburrido, además. El cine, el buen cine, tiene que emocionar, igual que la música, si pasa sin pena ni gloria e incluso se hace difícil de ver o escuchar, algo falla, o falla todo. En esencia compartes lo que dice JUAN, q por tu comentario veo has leído. Gracias...
      Por todo ; )

      Un beso

      Elimina
    2. Y no hay que confundir emocionar con los melodramas, ni con la lagrimita fácil de Spielberg. A veces una mirada, un gesto bastan para emocionar, o un silencio bien administrado. Recuerdo la escena cuando la muerte entra en la sala llena de gente sentada en la mesa, hablo de 'el séptimo sello', hay un denso silencio, y es más que suficiente `para generar la tensión.

      Un abrazo.

      Elimina
    3. Mira, la escena de American Beauty cuando el hijo que consume "maría" y la chica están en la habitación y él le enseña una filmación que tiene en una máquina de filmar sobre una bolsa de asa de plástico (color blanco) bailando en el remolino de la esquina del patio de su casa, es quizá de lo mejor de la peli , a mi gusto. Dice mil cosas.
      Esa película me hizo pensar un montón, y creo que es uno de los mejores retratos de la sociedad americana.

      Elimina
  5. Té molta mala bava aquesta pel·lícula. I una cosa molt important, té la creus. A vegades grans pel·lícules tenen coses que dius, Òstia! si podien haver esmerat més. A Sed de mal, extraordinària pel·lícula, hi ha algunes escenes que provoquen vergonya aliena de mal rodades i interpretades que estan. I a la Taronja mecànica, cap al final, quan el protagonista va a parar a la casa de l'home que va apallissar, i aquest el reconèix, els exagerats gestos de l'home intentant indicar-nos que l'ha reconegut desvirtuen l'escena i le treuen gran part de la tensió.
    'La caza' de Saura o 'Los Santos inocentes', serien dues pel·lícules intenses i reals. Em canvi, veus l'escena final de A Bout de Souffle de Goddard, i l'escena final és ridícula.
    En fi, llarga vida al cinema i curta a les pel·lícules.

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuando habla de " lo mejor del día" y se ducha; cuando él ve que tiene una oportunidad de salir de aquella sordidez en que se ha acostumbrado en su vida, con una hija que pasa de todo y una mujer que sólo le importa aparentar y ser la primera cueste lo que cueste...
      es muy buena...además, está interpretada a las mil maravillas y te la crees, porque en realidad es así y allí existe una respuesta, se llama ¡a la mierda¡ y romper con todo.
      Es muy buena.
      Salut

      Elimina
  6. Spacey es millor actor que persona, Ja passa aixó.

    ResponElimina