ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

L'OASI ESPANYOL

La guerra ha provocat una crisi econòmica que està obrint la bretxa social precisament al continent on es va inventar l'estat de benestar. 
Abans d'afrontar un viatge aquesta setmana santa comprovin a veure què passa a la destinació. A Anglaterra els aeroports estan sense serveis auxiliars, a Alemanya trens i autobusos van parar el motor de l'economia europea, i els controladors francesos continuen decidint quins avions passen i quins no. Europa ha esdevingut una carrera d'obstacles per traslladar-se i l'efecte es percep immediatament. Ahir mateix per tornar amb avió de Ginebra a Barcelona, 20 hores!, després d'una cancel·lació, dues escales per evitar consumir tot el cap de setmana esperant un altre vol en un hotel d'aeroport. L'obertura de fronteres uneix el continent, però quan les vagues es repeteixen a diferents països, el transport és capaç de bloquejar-lo i aquesta setmana és la més indicada perquè l'efecte es noti. Europa crema. En alguns països com França passa de manera literal, les manifestacions s'han generalitzat i encara que la causa aparent és un retard de la jubilació darrere subjau el descontentament per les seqüeles d'una crisi sanitària, entrant en una altra per la qual cal finançar armament, mentre s'apugen els preus i la inflació deixa exigus els salaris, informa Rafael Vilasanjuan a elperiódico.
Mentrestant, a l'Oasi Espanyol, tot és calma i ordre. la reforma laboral és lloada per l'OCDE i funciona, l'atur està contingut, l'IPC ha baixat aquest mes passat al 3,3% i el PIB va créixer l'any passat un 5,5%. La reforma de les pensions li ha sortit rodona al Govern amb el suport d'Europa, els Sindicats i els socis de la moció, només amb l'oposició de Pp i VOX, però com aquests s'oposen a oposar-se al que proposi el govern, no compten ni importen. Mentrestant, l'esquerra es baralla, i la dreta ensopega en les seves catifes, Feijoo no en dóna una a dretes, i Pedro Sánchez tan feliç a la Xina reunint-se a Xi Jinping, com a ambaixador d'Europa, una Europa que aviat presidirà Espanya, o sigui ell.


Evidentment, alguna cosa falla, com va fallar tot a l'oasi català, quan va saltar pels aires. La inflació subjacent és elevada (7,5%), i afecta directament la butxaca dels consumidors que de moment resisteixen la pressió sense protestar. Veurem fins quan es manté aquesta situació, tenint en compte que s'acosten eleccions, no sembla que hi hagi - de moment - molts canvis, però el segon semestre pot ser complicat. Mentrestant, l'euríbor tanca el març amb un 3,647%. Sabadell: 2.4.2023

Publica un comentari a l'entrada

8 Comentaris

  1. Ostras, Francesc¡...no me seas agorero....que ya lo desssia Felipe..gato negro, gato blanco..¿qué más da?, si caza ratones.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No des tracta de ser un 'agorero', pero sorprèn que anem tant be aquí i la resta d'Europa no.

      Elimina
  2. La inflación real en España el año pasado fue del 16,7%, no la de estadística ni la subyacente, la real. Esa es la que toman las industrias para posicionar sus precios y es, vuelvo a decir, la real. Es la que me han mostrado esta semana en una reunión de mi empresa que no es política sino económica. Esa inflación es la que sentimos todos y nadie ve reflejado en la oficial del 5,7% ni la subyacente del 7.0%. Esta inflación de, vuelvo a decir, 16,7% es la que nos esta haciendo más pobres. El despilfarro de dinero publico en Europa y en España especialmente esta haciendo que emitamos más deuda y que tengamos que pagarla más cara, más intereses en los créditos familiares y empresariales es que somos más pobres.
    Con nuestro dinero podemos comprar muchas menos cosas ahora que hace tres años y no hace falta ser un lince para verlo, digo yo. La inflación real media del 2.022 fue del 16,7%, que tomen nota los afectados.
    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. En realidad la inflación real del año pasado fue inferior a la que dice el propio gobierno porque mezclaba conceptos inadecuados, aunque como se que no te voy a convencer, ahí lo dejo. La inflación media de 2022 fue del 8,4%, y punto y seguido..

      Elimina
  3. Por cierto la inflación media real en España fue claramente superior a la del resto de Europa, esa es otra que no se dice. Vivimos en una mentira fija discontinua y en ella solo viven bien los que cobran del estado, mientras cobren, claro.
    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquí ya tenemos un problema. El Pp no vendrá, ni se le espera en mucho tiempo. Desengáñate, no es un 16'7%, o dime de donde has sacado esta información, para saber de donde procede y como se ha analizado. Gracias,

      Elimina
  4. Para acabar, los sindicatos esperan a que cambie el Gobierno para manifestarse, a ellos los trabajadores y demás les dan igual, de eso estoy convencido. Cuando venga el PP ya se manifestaran con razón o sin ella da igual.
    La cifra del 16,7 es real y el chino solo busca dividir Europa, que es chino, pero no tonto.
    Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Se te olvida que los sindicatos cobran del Gobierno, sea Pp o Psoe. En cuanto al Chino, necesita a Europa tanto como Europa necesita al chino. Como mercado y como comprador de deuda que es..

      Elimina