Els cobegen els alcaldables amb més probabilitats de guanyar les eleccions. Tots creuen que seran capaços de seduir-los. Aquests dies, els mitjans de comunicació en parlen constantment: “Així són els 300.000 indecisos que decantaran la balança a Barcelona”; “El coet Collboni s’aferra a les sigles del PSC per convèncer els indecisos”; “Trias està convençut que l’alt nombre d’indecisos li va a favor: ‘És veritat que hi ha un nombre d’indecisos molt elevat. Això m’afavoreix perquè no crec que votin un no-canvi, sinó que dubten entre no anar a votar o votar pel canvi’”. A remarcar el concepte del no-canvi. Ja s’ho trobarà.
Hi ha molts sinònims d’indecís (irresolut, dubtós, cagadubtes...), però els mitjans parlen exclusivament d’indecisos, potser perquè, després de tantes dècades d’anomenar-los així, no poden canviar de la nit al dia.
De sinònims n’hi ha molts: irresoluts, dubtosos, cagadubtes...
Fa més de mil anys hi va haver un rei anglès –Etelred II– que se les va haver amb els vikings i ha passat a la història com a Etelred l’Indecís, un sobrenom esplèndid, a l’alçada del del nostre Joan I el Descurat. Però avui, nenes i nens, no parlarem de reialesa sinó de l’ase de Buridan, un animal imaginat pels crítics de la tesi de Jean Buridan, que defensava ponderar les decisions per mitjà de la raó.
L’ase en qüestió es troba en un lloc que equidista d’una pila de blat i d’un cossi d’aigua. Com que té tanta set com gana, no acaba de decidir si menjar una mica de blat primer i encabat beure una mica d’aigua o fer-ho a l’inrevés: primer aigua i després blat. Passa el temps i, incapaç de triar, assedegat i famèlic acaba per morir-se. Segons el Diccionario de filosofía de l’editorial Spes, la conclusió de tot plegat és que el lliure albir se sustenta sobre una jerarquia d’objectius i valors, i que, en absència d’aquesta jerarquia, només es pot actuar per atzar. - Quim Monzó.
Que vagi bé diumenge, cagadubtes.
Alejan a la gente de las urnas, eso va bien para muchos.
ResponEliminaNo se Barcelona, yo aquí tal como está, no lo encuentro mal, aunque este caso de este hombre que hacía tres años que no salía de su casa me llama la atención y me suscita cien preguntas: Nadie se quejó a los servicios sociales del olor? ¿¿No sabía la gente de la escalera que ahí vivía una persona que hacía tiempo no se le veía? .Los que le llevaban la comida, ¿cómo se la daban?, por la puerta, ¿no? ¿Y no veían la mierda dentro? ¿No veían nada? ¿No olían nada?, ¿no les parecía extraño que no la pidiera en una semana?
Todo esto, y eso que es un pueblo pequeño porque no hay tantos para llevarles la comida, me hace pensar en que hay servicios que no funcionan, aunque anden.
Por eso me da igual quien mande, si los sociolistos, o los comulistos o los pepelistos, lo que quiero es que se aprovechen los recursos y que se mire a la gente de la calle, este caso nos hace ver que aun en un pueblo que más o menos se puede llevar con cierta solvencia, hay cosas que fallan estrepitosamente.
Salut
Avui en parlaven a Rac1, és del Prat de Llobregat. Es veu que no estaven gaire al cas els serveis socials. Era informàtic i treballava a l'aeroport. Ara diuen que han de revisar els protocols perquè alguna copsa ha fallat. Alguna cosa, tot va fallar, menys els veïns que es varen cansar d'avisar, de queixar-se de males olors.
EliminaSalut.
https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20230525/hombre-rescatado-diogenes-el-prat-de-llobregat-87882440
ResponEliminaAquí está más claro...o sea estaba denunciado pero no acudió nadie en tres años y ni siquiera su hermana llamaba para saber como estaba.
Surrealismo puro, porque esto es un pueblo. Luego los mecanismos de este pueblo y sus adalides no han funcionado
En varen parlar a les noticies de cuatro,la sexta, TV3. un desastre de gestió municipal.
EliminaAlgunos piensan que lo opuesto de la indecisión es la fe. Pero no, es la razón. Y esta, siempre relativa y cuerda. Pero, ¿no será que al indeciso -o al que todo le da igual- le conviene serlo?
ResponEliminaNo sé si le conviene, pero sí que le va bien como excusa para no afrontar una situación. La fe lo pone todo muy fácil, aunque no sé dónde se consigue.
EliminaSaludos.
Ni la txalaparta despierta a los más sordos y ciegos.
ResponEliminaLa txalaparta aún suena en el campo del Athleti.
EliminaMe da la impresión de que al sistema le interesa que haya un alto índice de abstención.
ResponEliminaY las muestras son diversas, no inhabilitar de POR VIDA a los condenados por actividades terroristas para la actividad política y el empleo público, ( aparte del asunto de las listas de Bildu, hay una buena cantidad de ellos contratados como funcionarios municipales, apoyados por títulos universitarios conseguidos con extorsión y chantaje ).
No exigir el DNI del votante a la hora de depositar el voto en correos. Es curioso que para cualquier actividad oficial tengamos que identificarnos, y en este caso tan importante no se imprescindible.
Plantear estas elecciones, ( municipales y autnómicas ) en clave nacional, cuando aquí lo que se juzgan son las políticas municipales y autonómicas, no quien ES el inquilino de la Moncloa. Esto lo han hecho así los dos partidos más fuertes, sin que las demás formaciones políticas hayan hecho nada para plantear las auténticas claves de estas elecciones.
Aparentemente, la desidia de nuestros mandarines es cósmica en cuanto a la salud democrática.
La abstención alimenta los resultados de los partidos más votados. Habrá que ver el indice de participación.
En mi caso, el Ayuntamiento de Hospitalet del Llobregat está en manos socialistas desde el lejano 1.977, y son reelegidos SIEMPRE de una manera incontestable.
Solo los dioses saben la cantidad de "esqueletos" y porquería que contienen las dependencias municipales. Disfrutan de impunidad absoluta, a pesar de algún pequeño escándalo financiero. Solo por higiene democrática habría que cambiar de consistorio.
Aquí no existe la compra directa de votos, pero hay un mercadeo bajo mesa de favores a asociaciones culturales y de vecinos, o de asistencia en los servicios sociales.
Saludos.
La compra de vots es dona en pobles petits, i diria que s'ha fet sempre, recorda que a Galícia Fraga escombrava els vots d'Argentina, i que a Galícia votaven fins i tots els morts. A Galícia, els d'AP havien d'arribar a fletar avions des de l'Argentina perquè anessin a votar. I avis de casals amb cadira de rodes que els acompanyaven a votar, era un clàssic.
ResponEliminaEl que passa es que abans les eleccions municipals no tenien res a veure amb les generals. a Sabadell guanyava còmodament Toni Farres les municipals, i, en canvi, a les generals no es menjaven un rosco. Es votava a la persona per alcalde, fixa't a Badalona amb Albiol, però això també ha degenerat i ara és un totum revolutum amb participants cada vegada de menys nivell.
La resposta és molt senzilla, fa 30 anys a un amic o familiar que t'ho preguntes li hauries aconsellat que es dediques a la política, i, en canvi, ara li diries que ni de conya. D'aci el nivell tan baix que fa que hi hagi tants sota carros en la política.
Salut.