A la genial pel·lícula La vida de Brian, dels no menys genials Monty Python, el líder del Front Popular de Judea, es preguntava en un dels conciliàbuls de la Jerusalem de l'any 33: Què han fet els romans per nosaltres? Després d'un curt silenci, un dels presents responia:
«– L'aqüeducte.
–Ah sí, sí, això sí que ens ho han donat.
–I el clavegueram.
–Sí, d'acord, reconec que l'aqüeducte i el clavegueram ens els han donat els romans.
–I les carreteres.
–Evidentment, les carreteres, això no cal esmentar-ho, home. Però a banda del clavegueram, l'aqüeducte i les carreteres…
-El regadiu, la sanitat, l'ensenyament, el vi, els banys públics, l'ordre públic.
–Bé, però a banda del clavegueram, la sanitat, l'ensenyament, el vi, l'ordre públic, la irrigació, les carreteres i els banys públics, què han fet els romans per nosaltres?».
Bromes a part, una cosa semblant és el que sembla que està passant en aquests temps líquids, en què després de bregar contra una pandèmia, amb l'erupció d'un volcà, amb Filomena, amb una guerra en territori Europeu i contra l'assetjament i l'enderrocament de l'oligarquia econòmicament, financera, empresarial i mediàtica d'aquest país, el Govern de Pedro Sánchez, s'assembla cada vegada més als romans de Poncio Pilatos, mentre que el Front Popular de Judea i el Front Judaic Popular, sigles sota les quals s'agrupa la dreta i la ultradreta pàtria i, el que és pitjor, milers de ciutadans mileuristes desclassats i desnortats, es pregunten diàriament: «Què han fet els romans per nosaltres», o més ben dit. Què ha fet el Govern per nosaltres?

El brutal desgast a què està sent sotmès aquest Govern des del front polític, econòmic, judicial i mediàtic, no pot amagar una més que notable tasca legislativa, recollida amb la dificultat afegida d'haver-la de tirar endavant amb dificilíssims equilibris, fruit de la seva debilitat parlamentària .

Però a més d'un important nombre de lleis, la societat espanyola deu als «romans» del Govern, que aquesta activitat legislativa s'hagi caracteritzat per un extraordinari component social, articulant des del Parlament tot un escut que ha protegit llocs de treball i ingressos de milions d'espanyols, que amb tota seguretat s'haurien evaporat si hagués estat un altre el color governamental, com bé recordaran tots els damnificats per les mesures dels governs del PP durant l'última crisi que va triturar llocs de treball, estalvis, vivendes i l'autoestima de tot un país que, segons els que després han estat condemnats per múltiples delictes econòmics, vivia per sobre de les seves possibilitats.

Els «romans» del Govern han elevat el salari mínim interprofessional un 33,5% i encara que segons els profetes de l'Apocalipsi, aquesta pujada suposaria una dràstica destrucció d'ocupació, mes rere mes es baten els rècords de contractació, gràcies també a una altra de les coses que han fet els «romans», com és la reforma laboral, que limita la contractació temporal i ha aconseguit les xifres més grans d'ocupació indefinida i de cotitzants a la seguretat social de la nostra història.

Però també aquests «malvats» romans del Govern han posat en marxa l'Ingrés Mínim Vital, que permet que desenes de milers de famílies no s'hagin de posar a pidolar i puguin sobreviure amb unes mínimes condicions de dignitat, que el Front Judaic Popular va votar sense massa entusiasme, més pel què diran, que per convenciment que era una mesura de justícia elemental.

Si seguim preguntant-nos que més han fet per nosaltres els «romans» de Pedro Sánchez, podríem afegir que dóna tranquil·litat a més de nou milions de pensionistes que saben que encara que la inflació segueixi desbocada, no veuran minvat el seu poder adquisitiu, ja que les seves pagues s'incrementaran en la mateixa mesura que s'hagi apujat el cost de la vida. Si no estiguéssim governats per aquests «romans», aquests pensionistes serien en acabar aquest any un 10% més pobres, ja que en temps del procònsol Rajoy, les seves pensions s'actualitzaven amb un miserable 0,25% anual.

A la meitat d'una brutal pandèmia que va desplomar la nostra activitat econòmica a nivells de la guerra civil, els «romans» del Govern van ser capaços d'articular el miracle dels ERTEs i els crèdits ICO, que van salvar milions de llocs de treball i desenes de milers d'empreses , que amb les polítiques austericides emprades pel Govern de Mariano Rajoy en l'anterior crisi, fa anys que criaven malves.

Però no contents amb això, els malvats «romans» han aconseguit la segona xifra més gran de fons europeus per a la reconstrucció de tots els concedits per la UE, tot i que les arteres maniobres del Front Popular de Judea, versió PP, per boicotejar la consecució d'aquests fons, perquè com ja va dir un dels seus centurions, tant se val que Espanya caigui «que ja l'aixecarem nosaltres».

Aquests mateixos romans als quals la carcúndia d'aquest país ha negat el pa i la sal des del primer dia, actuant com a autèntics felons antipatriotes, són els que han aconseguit el rècord de vacunacions contra la COVID al món occidental, encara que el líder del Front Judaic Popular, va vaticinar que necessitaríem quatre anys per fer-ho. A dia d'avui s'han administrat 107 milions de dosis i s'han vacunat més de 40,6 milions d'espanyols, fet que suposa el 85,7% de la població.

Als «romans» també els devem la Llei de Mort Digna, que ens permet decidir la nostra mort assistida de tots els alleujaments i cures pal·liatives mèdiques adequades, així com amb tots els cònsols humans possible, evitant el patiment i mantenint el control i l'autonomia conservant la nostra dignitat i llibertat fins al final de l'existència.

Però és que a més, aquests romans bolivarians i bilduetarres han fet possible que les 400.000 empleades de la llar, donades d'alta com a tals, puguin cobrar l'atur des d'aquest mateix mes de juliol, cosa que no passava en els temps del Front d'Alliberament de Judea.

Tot i això, des d'aquesta confederació judaica popular, integrada per les dretes pàtries i les seves terminals jurídiques, econòmiques i mediàtiques, se segueixen preguntant, què han fet els romans per Espanya? A més dels ERTE, els ICO, els Fons Europeus, la pujada del salari mínim, l'ingrés mínim vital, la revaloració de les pensions, la reforma laboral, el rècord de vacunacions contra la Covid, el de feina i el de cotitzants a la seguretat social, o la llei de mort digna… Doncs bé, podríem afegir que la Llei de l'Habitatge, que limita la pujada indiscriminada del preu dels lloguers; la Llei d'Educació, que bat rècords de beques els qui més les necessiten i no les famílies que ingressen més de 100.000 euros anuals; la Llei de Protecció a la Infància, la Llei de Benestar Animal, o la Llei de Canvi Climàtic.

És possible que els «romans» del Govern haguessin pogut fer alguna cosa més per nosaltres, però el que és segur és que si el Govern hagués estat en mans del Front Popular de Judea, a hores d'ara el Gòlgota estaria atestat de les creus dels nostres pensionistes, dels nostres malalts, dels nostres estudiants, dels nostres treballadors i de la lluerna de l'alba… Cal fotre's amb aquests romans!. - Agustín Martínez -