Aquesta setmana s’ha fet públic un estudi liderat per la Universitat Rovira i Virgili, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i cofinançat per la Fundació La Caixa. És sobre el turisme i sobre com afecta la ciutat. La majoria dels resultats eren previsibles. N’hi ha un que fa referència als canvis que ha patit el paisatge comercial dels barris més turístics, i que “ha suposat un fort impacte en la salut i en el benestar de la ciutadania a causa de la sobreocupació de la via pública i l’increment de les terrasses i de la contaminació acústica que se’n deriva”. Un 36% dels barcelonins es queixen que la seva mobilitat es veu afectada pels ramats de guiris, que –de passada– provoquen insatisfacció en el 23%. Entre un 17% i un 23% dels enquestats diuen que la seva qualitat de vida es veu afectada per aquesta massificació, que ja no té a veure amb els mesos d’estiu sinó que s’ha fet crònica durant tot l’any. Però l’estudi també ha enquestat els creueristes que ens visiten. I aquesta és la part més sucosa: més de la meitat (un 53%) es queixa també que hi ha massa gent visitant la ciutat. Em sembla admirable. Massifiquen la ciutat i se’n queixen. El primer que penses és: doncs comença tu per quedar-te a casa i no massificar-la.
Que els barcelonins n’estem fins al barret no és cap novetat. La novetat és que també els turistes se’n queixin. Però si hi rumies una mica veus que és un intent de captar la idiosincràsia barcelonina. Si una de les nostres característiques és maleir aquesta gentussa, res més lògic que el guiram vulgui imbuir-se també d’aquesta peculiaritat nostra. Fa dècades compraven barrets mexicans i nines de flamenca a la Rambla. Ara es queixen també ells dels forasters, en un clar exercici de turismofòbia. Com va dir un dia sant Ambròs, quan siguis a Roma fes el que fan els romans. - Quim Monzó, lavanguardia
Te da la respuesta:
ResponEliminadoncs comença tu per quedar-te a casa i no massificar-la
Recordo haver-ho comentat referent als Barcelonins que envaeixen la Costa Brava o la Cerdanya els caps de setmana o a l'estiu. Es queixen dels turistes a Barcelona i no veuen que ells també són turistes igual de molestos o possiblement més.
EliminaCuando algo se deja q crezca exponencialmente sin control , ni regulación de ningún tipo , como ocurre ahí con el turismo el hartazgo por la saturación se instala en todos , la masificación siempre es negativa para todo ...vais a tener q hacer como aquí con las Cíes, número restringido de visitas , claro q al ser islas es más fácil ; )
ResponEliminaAbrazo fuerte de finde !!
El entrenador del Barcelona femenino que és gallego le ha puesto Cies de nombre a su hijo recién nacido. En otro orden de cosas, leí el otro día que se quejaban de la masificación de turistas los ciudadanos de Santiago de Compostela.
ResponEliminaUn abrazo galaico.