"A Vox ho tenen clar: totes les feines són essencials perquè darrere de cada treballador hi ha un espanyol amb les seves alegries, angoixes i preocupacions”. Aquesta és la declaració d'intencions que presideix el capítol que la formació d'ultradreta dedica a les seves propostes en pro de l'ocupació El matís "espanyol" és clau entre aquestes. Una de les seves propostes és bonificar el 100% de les cotitzacions que paga una empresa mensualment a la Seguretat Social per emprar un treballador durant el seu primer any de contracte.I un 50 % en el segon any Sempre que compleixi dos requisits: que el contracte sigui indefinit i que el treballador contractat sigui “espanyol”.
Sembla, però, que les dades no van per aquí, sinó precisament en un sentit contrari, si llegiu l'article de la vanguardia que ve a continuació, ho podreu comprobar...
El 95% dels llocs de treball creats a Espanya el darrer any va ser ocupat per persones no nascudes al país. No vol dir que siguin immigrants nouvinguts sinó empleats no nascuts a Espanya, segons dades recopilades per l'Observatori Demogràfic de la Universitat CEU-San Pablo “La immigració al mercat laboral a Espanya” amb microdades de l'Enquesta de Població Activa (EPA).
*L'economista Miquel Puig assegura que des de fa anys els espanyols només poden aspirar als llocs de treball que alliberen altres empleats que es jubilen, no a ocupar els nous llocs que es creen. “El boom del turisme no ha creat cap lloc de treball per als espanyols”, afegeix, perquè, segons la seva opinió, solen ser feines vinculades al sector serveis amb salaris baixos.
El procés pel qual la nova ocupació sigui ocupada gairebé en exclusiva pels immigrants fa anys que ho estudia el catedràtic de la UAB, Josep Oliver. A què es deu? "La primera raó és que hi ha poca gent nativa i amb una formació inadequada per als llocs que s'ofereixen", respon. "La segona és que lʻeconomia espanyola s`ha especialitzat en llocs de treball de baix valor afegit com els serveis", afegeix Oliver.
El catedràtic analitza les dades anuals mitjanes des del 2008 on les xifres són una mica diferents de les dels últims 12 mesos. Segons aquestes estadístiques, el 2022 el 55% de la nova ocupació creada va ser per als estrangers i el 2019 abans de la pandèmia van ser dos de cada tres. A Catalunya, matisa, hi ha diversos anys en què tota la nova ocupació va ser per als nascuts a l'estranger.
El catedràtic de la UPF, Guillem López Casasnovas, precisa que tot el procés és degut “al sistema econòmic que tenim, on es crea ocupació de poc valor afegit”. A l'informe de l'Observatori Demogràfic del CEU, que coordina Alejandro Macarrón, es destaca que la immigració es concentra en "sectors d'activitat com l'agricultura o la construcció". Macarrón insisteix que -segons la seva opinió- els llocs s'ocupen per immigrants perquè als aturats espanyols que -potser tenen un subsidi- no els compensa feines amb salaris baixos. “Els espanyols deixem de ser competitius a Espanya” per a determinades feines, sentencia. La veritat és que hi ha sectors, com el dels serveis a persones dependents, copats gairebé en exclusiva per treballadors nascuts fora.
Veient la gràfica, queda clar que hi ha dues Espanyes: Balears, Canàries, Madrid i Barcelona, i després la resta, i cap de les dues ens ha de glaçar el cor, i si augmentar el PIB del país, i tot gràcies a la immigració tan injuriada per VOX i tan incompresa per Feijóo.
Un terç dels empleats a les Balears són no nascuts a Espanya. Amb el 31,6%, és la comunitat on el pes dels immigrants al mercat laboral és més alt. Darrere d'aquesta se situa Canàries amb el 28,2%. Són els dos territoris més turístics i on el pes del sector serveis és aclaparador. A continuació hi ha les autonomies més desenvolupades (Madrid i Barcelona), amb un 26,5% i un 24,6% respectivament. La mitjana espanyola és del 19,9%. El que també mostren les estadístiques és que els immigrants treballadors tenen sous significativament més baixos que els espanyols i una taxa d'atur superior. Dins dels immigrants hi ha diferències enormes: els africans tenen una taxa d'atur (29%) que gairebé triplica la dels asiàtics (11%). Per sectors, les dades mostren la seva enorme presència a l'agricultura i la construcció, on ocupen al voltant d'un de cada quatre llocs. El sector serveis és el 16,7%, ia la indústria, l'11,6%. L'informe destaca que és gairebé inexistent la seva presència al sector públic. Menys d'un immigrant de cada 25 rep un sou de l'Estat.
Eso ya se sabe hace tiempo,la mayoría de trabajo que ofrece el mercado español es de bajo valor añadido:camareros,construcción...Que hacen aumentar el PIB y este gobierno presume de que nuestra economía va como una moto,la pregunta es para quién va así. Por eso el mensaje de VOX cala entre los españoles menos favorecidos,según las encuestas.
ResponEliminaNuestro PIB,se fundamenta en el mercado del turismo,no es nuevo,que por otra parte no es par desecharlo,porque nuestras infraestructuras en ocio,hoteles,son de calidad.
Ya iremos viendo qué aporta VOX ,en este sentido ,me refiero al aumento de puestos de trabajo con valor añadido,que hoy por hoy está en las nuevas tecnologías:robótica, microrobotica,I.A,microprocesadores,bioquímica,industria farmacéutica...O todo es boquilla y exaltación patriótica.
Saludos
Todo es boquilla y exaltación patriótica. Fin de la cita.
EliminaHay mucha oferta de las nuevas tecnologías que no se puede absorber por falta de personal cualificado, o sea, por un lado, los trabajadores españoles no quieren unos trabajos precarios que cogen los inmigrantes, pero tampoco tienen acceso a los trabajos técnicos por falta de preparación.
Saludos.
Un ejemplo:
ResponEliminaMe traslade de Barcelona a El Prat.
Los de la mudanza: las tres personas de afuera.
Los de la reforma del piso: paletas: dos de aquí; tres de fuera. Suelo los dos de fuera. Pintor; los dos de fuera. Carpintero: catalán ¡¡¡ jejeje; los que nos trajeron las cosas de la cocina; los dos de fuera..
Y todos cojonudos, todos, super profesionales y muy trabajadores.. Ahh, el de Jazztel..de fuera.
Ahora están haciendo peatonal las calles del centro: absolutamente todos, to-dos, son marroquíes, y hay bastantes.
I sent com no són feines mal pagades. els d'aquí no les volen fer. El meu net de 16 anys ha acabat l'ESO, vol estudiar per lampista a l'FP, una professió amb futur que ja va anticipar al seu dia Fabià Estapé.
EliminaLas declaraciones demagógicas electoralistas y las ideas retorcidas y engañosas de ciertos personajes ambiciosos -con su pátina ideológica detrás- no merecen la pena tomar en consideración. Mira las mentiras sobre la revalorización de las pensiones del tipo con cara de póker del partido de la gaviota.
ResponEliminaSegún él no miente, lo suyo son inexactitudes, que és muy diferente. Aquí los del BNG le desmontan. https://helenasubirats.blogspot.com/2023/07/desmontando-feijoo.html
Elimina