QUINA TURRA EL XUSCO DE TURRIS

El rodó de mig que veieu a la foto, és de Turris, el rien va plus del pa a casa nostra, i conec el seu artìfex Xavier Barriga, que de pa en sap un munt. Turris és doncs el rien va plus, aparentment o mediàticament, car la realitat és una altra. Mentre un rodó de forner no mediàtic costa 1,80 euros, d'aquest en vaig pagar dissabte al matí 2,85 euros. 
Quina diferència hi ha - us preguntareu - Doncs, que el segon rodó, el de Turris va sobrecarregat de sègol que és cert li dona un bon sabor i olor, pero no alveola la masa i queda en una espècie de goma humida de mal mastegar. Malgrat l'excés de sègol la crosta aguanta bé i és relativament cruixent, i almenys aquest rodó malgrat el seu aspecte està cru, només cal picar a sota  amb els nuus per adonar-se'n.  
Turris ha obert una botiga a Sabadell a la Rambla, i vist a la botiga el pa té molt bona pinta i la cua de gent que hi havia per alguna cosa deu ser.  
D'aquest escrit en fa 11 anys, i no he tornat a Turris fins la setmana passada en que tenia al meu forner de capçalera de vacances. Vaig comprar dos xuscos de quart, bé, una turra de xuscos, crus, sense alveolar, dit curt i ras, una merda de pa. 

O sia i en el resum dels fets, 11 anys més tard a Turris segueix sense saber fer pa en unes mínimes i dignes condicions. No crec que dos casos aïllats en el temps siguin una casualitat. Consti en acta que no ho ha cap animadversió en els dos casos, ans al contrari el que hi havia era predisposició. És possible que m'hagi passat com quan t'entabanen amb una pel·lícula o una novel·la, dient-te que l'has de veure o llegir, que és tan bona que si tal que si Pascual, i quan la veus o llegeixes et deceb. 


No penso tornar-hi. Quina turra, quin 'chasco' el xusco de Turris.

11 Comentaris

Més recent Anterior