El museu d'Arqueologia de Barcelona va obrir les portes als nudistes dissabte amb un recorregut especial durant el qual els visitants es van poder desfer de la roba. El recorregut va durar 90 minuts i es va organitzar en col·laboració amb el Club Català de Naturisme. Els visitants van veure l'exposició Bronces de Riace de fotografies de Luigi Spina que representen dues grans estàtues gregues de bronze de guerrers nus del segle V aC. C. que van ser descobertes el 1972 prop de Riace, Itàlia. Aquest escrit l'he recuperat de l'any 2011, l'he recordat avui en llegir a la vanguardia, la notícia dels nudistes visitant el museu d'arqueologia, i m'ha dut a pensar en què els homínids, som l'únic animal de tota la naturalesa que necessita vestir-se, per protegir o engalanar el seu cos, el qual possiblement voldrà dir que el nostre origen primigeni no és d'aquest planeta, car la naturalesa ha dotat a qualsevol dels altres animals de l'embolcall exterior adequat per tal que no necessitin cobrir el seu cos en qualsevulla condició climatològica. Pot semblar una ximpleria, però no deixa de tenir la seva lògica. Reflexionem-hi Potser els senyors censors de pits i mugrons de Blogger haurien de llegir Fuster. Crec han errat en el tret a l'hora de prohibir, les obscenitats són a l'altra banda del sexe....., se'n solen dir religió o política. I voldria recordar només que el pii d'una dona és una font de vida. Tanta obsessió contra la nuesa, que si és obscena, que si ofèn, etc. I ai las! és el nostre estat natural; nus naixem i nus morim i enmig ens perdem en hipocresies variades com la mania de rebutjar la nuesa. I no entenc l'obsessió de l'Església o les Xarxes i uns quants puritans en aquest sentit, car de fet el nen Jesús anava nuet, nuet (almenys segons la Nadala), i en el moment de morir també o gairebé, almenys així el representen els ídols pagans que ens el mostren clavat a la creu, tot i que ometen que era en forma d'aspa.

I és que la nuesa pot arribar a ser molt bella.

He buscat una foto antiga, és d'una noia que acabava de filmar un espot publicitari en un camp de futbol i nua encara reia mentre li donaven una camisa per cobrir-se. Ho vaig titular al seu dia "la joie de vivre" i en aquest nu d'aquesta noia no hi sé veure res d'obscè o lasciu, ans al contrari hi veig en ell un esclat de vida.
No sé si ara la puc publicar o els senyors de Blogger la censuraran. Se m'en fot. Com afirmava Fuster: No la nuesa, el vestit és impúdic. Però passa que ja ens hi hem acostumat i, de més a més, el clima no permet res més.
Farien bé els senyors de Blogger de llegir Fuster, a veure si així, el llegir els feia perdre l'escriure. i els curava del seu puritanisme tranuitat. Nu vaig nèixer, nu vull morir...