No és un tema agradable, però la societat espanyola és avui més forta que ahir si és capaç d’abordar a fons i amb total llibertat aquests casos que van ser ocultats per una mala praxi religiosa. La Conferència Episcopal Espanyola es pronunciarà dilluns vinent després d’estudiar a fons l’informe de 770 pàgines presentat pel Defensor del Poble, encara que el juny passat ja va fer acte de contrició i va demanar perdó pels 728 casos que va descobrir i que afectaven a 927 víctimes. Aquest és el camí. La diferència entre el nombre d’afectats per la investigació eclesiàstica i la que va presentar ahir Gabilondo és excessiva: 927 davant més de 400.000. No obstant això, encara que ens quedéssim amb la xifra més petita, el pecat existeix, i la voluntat d’amagar-ho, també. Justament l’informe del Defensor posa l’èmfasi en la poca col·laboració que ha trobat en algunes diòcesis per desenvolupar la seva tasca.
La victimització de l’Església catòlica per sentir-se criminalitzada per determinada premsa i partits polítics no és prou motiu per no col·laborar en la investigació ni per mirar cap a una altra banda. Esperem que dilluns la Conferència Episcopal aprofiti l’oportunitat per reconèixer els errors i ajudar les víctimes. Serà la millor prova dels valors cristians.
El president dels bisbes espanyols, Juan José Omella, afirma que “les xifres extrapolades per alguns mitjans són mentida i tenen intenció d'enganyar”. El seu missatge, que inclou un paràgraf sobre el catecisme, el pecat i la necessitat de purificació, acaba dient: “No ens cansarem mai de demanar perdó a les víctimes i de treballar per la sanació”. Els abusos infantils sostenen altres fonts consultades, no es donen només a l'àmbit eclesiàstic. De fet, la majoria té lloc a la família, d'acord amb les mateixes informacions facilitades per Àngel Gabilondo. El Defensor del Poble es va negar a donar números exactes, tot i que va reconèixer que la institució que dirigeix va encarregar una enquesta a l'empresa demoscòpica GAD3, que va entrevistar 8.013 més grans. El 0,6% d'aquests enquestats, és a dir, unes 236.000 persones si el percentatge s'extrapola al total de la població espanyola més gran, va dir que ha patit abusos per part d'algun sacerdot o religiós. Un 1,13% dels entrevistats (el percentatge que més va cridar l'atenció a Defensor del Poble) va assegurar que l'agressió es va produir “en l'àmbit religiós”, cosa que elevaria la xifra a més de 445.000 persones.
De tot això es pot deduir que el Sr. Omella és un barrut que nega la major amb allò tan gastat en política del i tu més, Oblida el Sr. Omella, la quantitat ingent de gent que per por no ha denunciat abusos de pederastes de l'església, i es refugia el molt cínic en què la majoria de violacions es produeixen en l'àmbit familiar, que tot i ser cert no justifica les barbaritats comeses impunement fins fa poc per membres de l'Església catòlica. Un Omella que entre altres va encobrir els abusos del pederasta Amadeo Elcoso. El que dic, un barrut a qui més li valdria restar callat, encara que fos per respecte a les 445 mil víctimes de la seva secta.
Bueno, de la misma forma que no se denunciaron y se desconocieron en su día, te aseguro que ahora dar la vuelta y pretender sacar cifras de algo tan íntimo por meras encuestas, en mi opinión, no es anda fiable. Sin quitar responsabilidad a la iglesia que la tiene, por supuesto, te aseguro que en más de 25 años de ejercicio profesional, nunca he visto ningún caso de abusos de ningún religioso a menores y varios, bastantes, dentro del ámbito familiar… si hago una estadística de mi experiencia profesional, qué me saldría? Algo que no es verdad ; )
ResponEliminaUn abrazo!
María y si la hago yo, abusado, (para ser más exactos, quedó en intentos), en 1963 ¿qué me saldría?
EliminaNos entretenemos en los envoltorios. Me la pela si son 400.000 o la cuarta parte. Uno es demasiado, por la gloria de dios.
Si lo que hacemos es criticar un comportamiento deleznable, nada que decir. Ahora bien, si empezamos a jugar con cifras, todo es tan manipulable como lo son las propias encuestas, no hay más que ver las de intención de voto, por ejemplo, solo me refería a eso.
EliminaUn niño que sufre abusos es siempre demasiado, lo haga quien lo haga, por supestísimo!
María, Gironella escribió sobre la guerra 'Un millón de muertos' y Bartolomé Soler le contesto con otra novela 'Los muertos no se cuentan'. Quizás no se deberían contar las víctimas de pederastia de la Iglesia, pero ante las reticencias a la investigación y las trabas que están poniendo, supongo que Gabilondo las ha comentado para llamar la atención. Un abrazo
EliminaExactamente, mi opinión también iría por ese derrotero. Se trata de intentar que ante tales cifras, sean ciertas o aproximadas. el "papi" y sus coristas, acaben moviendo ficha de una vez. Y si no, que por lo menos queden en evidencia. Ciertamente, las víctimas (o lo muertos) no se cuentan, pero si no los cuentas, no existen.
EliminaM'agrada aquesta font (lletra) Estic tentat..Hauré de fer provatures. ;-)
ResponEliminaes la 'Poppins' es grosa i neta.
EliminaSí. L'he implantat però amb molt més de pes. (font-weight: 500;) (demanda d'algun company entrat en edats majors)
EliminaÉs que hi ha alguns blogs que s'han de llegir amb lupa. I mira que pots posar la lletra de mida mitjana en comptes de la normal i és molt gran.
EliminaPoc hi ha a fer, aquests tenen bula, reconeixeran els casos justos i indemnitzaran el mínim, no com els capellans Francesos que paguen 36.000€ d'inmenització per víctima.
ResponEliminaES curioso pero en ese mismo ¿informe?, en el mismo, sale que la pederastia esta más extendida en la escuela publica que en la religiosa. Se les debe de haber olvidado decirlo. Ahora los delitos se miden por encuestas, es alucinante. Como las mayoría de delincuentes sexuales en estos ámbitos son de hombre contra niño (masculino) habrá que pedir su responsabilidad al colectivo gay por propagar esto. digo yo.
ResponEliminaEste ¿informe? es un chiste utilizado para tapar oras vergüenzas, en mi opinión, por lo menos. y yo no he bautizado a mis hijos, con eso lo digo todo
Un saludo.
La comparación entre la Iglesia y las familias no es correcta, hay muchas más familias que centros religiosos.
EliminaMe refiero a la escuela e instituciones laicas y públicas.
EliminaLo dice el informe, no yo.
Que mal he redactado. disculpas.
ResponElimina