El pla del Parlament Europeu per reduir l'addicció a les xarxes està en marxa: No més 'scroll' infinit i 'play' automàtic. L'Eurocambra demana introduir a la normativa europea el dret a no ser molestat amb notificacions al mòbil o missatges recordatoris. Però que és el scroll infinit'. Doncs és una tècnica de disseny que ajuda que, qui visita una web, hagi de fer menys clics per veure'n el contingut. Això sí, no és aconsellable en tota mena de pàgines. De conèixer quan s'ha d'utilitzar s'encarreguen, entre d'altres, els professionals al disseny web. Com els que es formen al Màster Online en Disseny Web Multidispositiu: UX/UI d'ESDESIGN. Vols saber en què consisteix i quan es fa servir? A continuació, tens tota la informació que necessites conèixer sobre l'scroll infinit.
Per als especialistes en disseny UX/IU, conèixer les diferents opcions de disseny web de què disposa, a més de quan fer-les servir, és tan important com treure partit a eines com Figma. Tant si les dissenyen per a escriptori, com si és per visualitzar-la a una app per a mòbils. L'scroll infinit és una de les opcions que tenen per dissenyar una pàgina web i entra dins de les diferents possibilitats que ofereix el Design Thinking per a la creació de pàgines web. Amb el scroll infinit, un contingut que normalment es veuria repartit en diverses pàgines, va apareixent automàticament a mesura que l'usuari va lliscant la pàgina cap avall. Per tant, més facilitats per a la navegació, i una millor experiència d'ús.
Un exemple d'aquest tipus de disseny es pot veure a la majoria de pàgines principals del perfil o compte d'usuaris de diferents xarxes socials. Per exemple, a Facebook ia Twitter. Els continguts que publiquen altres usuaris que segueix cada persona amb compte a la xarxa es van mostrant a mesura que aquests es desplacen per aquestes pàgines. El scroll infinit proporciona una experiència d'ús millor per a qui visita una web. Només s'hi ha de moure perquè el seu contingut vagi apareixent. Sense que hagi de fer res més per veure'l. Més comoditat i rapidesa a l'hora de veure la informació que ofereix. Els continguts de la web aniran apareixent pràcticament sense pausa. A més, si aquests són homogenis, l'experiència de l'usuari per les webs que comptin amb scroll infinit serà millor que la dels que naveguin per llocs web paginats.
En moure's en dispositius mòbils, com smartphones, la visualització dels seus continguts pot millorar també, i ser més còmoda. És en aquests dispositius, per les dimensions de la pantalla, on és més important evitar clics. Sobretot per a les persones amb mans i dits grans; i és que els botons de les pàgines web, en aquests dispositius, acostumen a ser petits. I si hi ha diversos junts, una persona amb dits grans podrà prémer amb facilitat un altre de diferent del que necessita, o dos botons alhora, per error. El scroll infinit ho evita, ja que no cal prémer botons per avançar.
Però no tot és tan bonic com fins ara semblava. Aza Raskin, creador de l'scroll infinit el 2006, es penedeix d'haver-lo desenvolupat per la seva dinàmica tan addictiva "No dona temps al teu cervell de posar-se al dia amb els teus impulsos, així que només segueixes fent scroll”, apunta Raskin. principals aplicacions han afegit funcions contra l'addicció com els gestors del temps. Les xarxes socials com TikTok o Instagram estan dissenyades per ser addictives. En fomentar el desplaçament continu en l'aplicació mantenen els seus usuaris enganxats a la pantalla durant hores, sense gairebé donin compte Especialment als més joves En l'addicció que provoquen les xarxes té una responsabilitat essencial el scroll infinit, la funció que permet accedir a continguts constantment sense necessitat de fer clic en cap moment.
El seu creador, Aza Raskin, va dissenyar aquesta funció el 2006, però el 2018 confessava en una entrevista a la BBC que es penedia d'haver-ho fet, ja que és una dinàmica molt addictiva: “És com si estiguessin prenent cocaïna conductual i la ruixessin per tota la interfície, i això és el que et manté amb ganes de tornar una vegada i una altra”. veurem si la UE hi posa fre o com li saol passar es queda a mig camí. Ara que havia aprés a lliscar els reels...
No entiendo del tema, la verdad es que me cuesta hasta cambiar de formato, plantilla o versión y soy un lego en todo esto, ahora bien, es cierto que : "No dona temps al teu cervell de posar-se al dia amb els teus impulsos, així que només segueixes fent scroll”, de tal manera que la atención en lo que se está haciendo, una lectura, por ejemplo, no está en ella más de tres minutos, cuando la media hace unos veinte años era de unos diez.
ResponEliminaHay tanto para ver y te ametrallan tanto y tan rápidamente que la atención merma, que es, en definitiva, lo que dicen las personas que entienden del asunto.
En otro orden de cosas no cal más que preguntarles a los maestros/as. Saben que los alumnos prestan atención los primeros minutos, después, la cosa decae.
salut
Això de l'Scroll Infinit és allò d'anar lliscant la pantalla amb el dit empassant-se un video/noticia rere l'altre, es veu que crea molta adicció hi la UE ho vol regular, o això es creuen. Van tard....
ResponEliminaSalut.
No sabía que se llamaba scroll. Si que se lo veo hacer a mis nietos, sobre todo al pequeño, al que no tengo manera de sacarle la tablet que no se quien le regaló, pero que a mi modo de ver es un fracaso.
EliminaPero no digo nada, porque nadie me hará caso, y se que será una batalla perdida y más malas caras.
Salut
Si noi, el petitó ja hi entén més que jo. Agafa el mòbil i fa virgueries, no hi ha res a dir ni a fer, són els nous temps.
EliminaSalut.
No sé, como todo crea adición ,pero es cómodo. Si tengo un rato me voy a TikTok y me gusta ir pasando pantalla rápido, quedarme un ratito en el tipo de lo que me gusta, cansa, es malo para la vista,pero bueno una gotita en los ojos para la sequedad y ya está. Claro que si estás todo el rato, incluido cuando cruzas el paso de cebra, cuando te metes en el carril bici, sin darte cuenta, entonces es peligroso. Más de una vez, a uno o a una(mayoría de este género).andando por el carril, le tengo que gritar. !Deja el TikTok,que te has metido en el carril bici!. Su buen susto que se lleva,jajja.
ResponEliminaSaludos.
Ese es el problema, que crea adicción. En TikTok no me he metido aún. mi adicción no és el móvil, obviamente es el ordenador, todos tenemos una adicción u otra.
ResponEliminaSaludos.
És que fixeu-vos bé. El perill no són els dispositius (telèfon, tauleta, pc...) El perill (i és on els nanos queden atrapats) són les punyeteres xarxes socials, cada cop més verinoses.
ResponEliminaSobretot TikTok.
ResponElimina