Que els bàrbars ja han arribat, que el meteorit són nosaltres, és pales. Que aquesta societat està en franca decadència sense rumb també ho és. A vegades no calen grans demostracions, sinó coses petites, però que palesen aquest desori. Un desori que deriva en un puritanisme exagerat, com veureu a continuació.

 

Els senyors de Facebook, m'han censurat aquest escrit del blog per aquesta foto d'un hospital a Gaza. Segons diuen els nois de Zuckerberg: Hemos revisado tu publicación y no cumple con nuestras normas comunitàries para congenio violento y gráfico.  Abans et donen la possibilitat d'evitar-ho, però donen poques opcions molt estandarditzades. vaja, un mer paripé, ja que ja han pres la decisió.

Després, directament s'en foten quan diuen: Es posible que puedas impugnar nuestra decisión ante los tribunbales de tu país. También es posible que puedas remitir nuestra decisión a un órgano para la resolución de conflictos certificado. I es queden tan amples, amb el fet impúdic del gest que és la foto, sense censurar el contingut i molt menys encara els qui han propiciat amb la seva barbàrie, aquesta fotografia. Una foto que és prou delicada en tractar la imatge, perquè per retratar l'horror no cal exagerar les tintes, només reflectir la realitat, la cruel realitat. Als senyors de Facebook com de fet a tots nosaltres, els perd l'estètica, mentre abandonen l'ètica. I així ens va.


(*) El dibuix de portada es de Josia. en el bloc d'extrangis: el infierno 2: un cuaderno con lo que los periódicos muestran de la masacre al pueblo palestino