Una nena de sis anys que va desaparèixer a la ciutat de Gaza el 29 de gener va ser trobada morta amb alguns dels seus familiars i els dos sanitaris que van anar a salvar-la en una ambulància de la Mitja Lluna Roja Palestina, segons ha revelat l'organització humanitària. Hind Rayab fugia de la ciutat amb els seus oncles i tres cosins quan el cotxe en què viatjaven va topar amb el foc de diversos tancs israelians, segons va informar la BBC. Els enregistraments de les trucades entre la nena i el servei d'emergències suggereixen que únicament ella va quedar amb vida i sola dins del vehicle, amagada de les tropes israelianes sota els cossos dels seus familiars morts. 

Les seves súpliques al telèfon demanant ajuda van acabar de sobte mentre se sentien trets i detonacions. Ahir, infermers de la Mitja Lluna Roja Palestina van aconseguir entrar en una àrea que havia estat precintada prèviament per considerar-se zona de combat actiu. Els sanitaris van trobar el Kia negre on la nena viatjava i que estava cosit a trets. Tots els seus ocupants eren morts pels efectes de les bales i de la metralla, també els paramèdics que havien acudit a rescatar-los amb una ambulància. "L'ocupació va apuntar deliberadament a l'ambulància tot i haver-se coordinat per rescatar la nena", denuncia la Mitja Lluna Roja.

"Es va descobrir que l'ambulància de la Mitja Lluna Roja Palestina va ser bombardejada a la zona de Tal al Hawa a la ciutat de Gaza, cosa que va provocar la mort dels membres de la tripulació Yusuf Zeino i Ahmed Al-Madhoun, que havien estat desapareguts des de la missió de rescat de la nena Hind Rajab fa 12 dies", va informar la Mitja Lluna Roja en un comunicat.

Fa dotze dies, va ser Layan Hadama, cosina d'Hind de 15 anys, la primera que va trucar als serveis d'emergència, per demanar ajuda per a totes dues, les úniques supervivents d'un atac d'artilleria israeliana aquell 29 de gener en un vehicle on van morir la resta de familiars: els pares de Layan i els seus quatre germans.

A la trucada s'escolten dues coses: a l'adolescent explicant que són dins del cotxe molt a prop d'un tanc israelià, i després l'estrèpit sord de metralla acompanyat de crits. Quan la Mitja Lluna Roja Palestina va contactar de nou al mateix número, va ser la petita Hind qui va respondre; envoltada dels cossos sense vida dels seus familiars, inclòs el de Layan.

Vista de la ambulancia calcinada tras el ataque de las tropas israelíes Media Luna Roja palestina / EFE

"Tenia por, ens pregava que anéssim a buscar-la, que si us plau anéssim a buscar-la. Potser ho va dir unes cent vegades en les tres hores que vam parlar", va explicar aquesta setmana a EFE Nebal Farkash, portaveu de la Mitja Lluna Roja. Hores després, el Ministeri de Sanitat palestí els va confirmar una ruta segura per anar a buscar-la, després de coordinar el rescat amb l'Exèrcit israelià; però l'ambulància mai no va arribar i no es va poder restablir la comunicació amb els dos paramèdics que van ser per ella.

El cas d'Hind ha tingut molta repercussió mediàtica els últims dies en haver quedat registrada la trucada d'auxili i les dures circumstàncies de la seva mort. Més de 11.500 nens han mort en més de quatre mesos d'ofensiva militar, que s'ha cobrat la vida de gairebé 28.000 gazatis, segons dades del Ministeri de Sanitat de Gaza, controlat pel grup islamista Hamàs.