Fa unes hores es va anunciar una notícia que ha revolucionat les xarxes socials, i no per bé: Supervivientes 2024 comptarà amb una presentadora feta amb Intel·ligència Artificial (IA). Alba Renai ha estat dissenyada i creada per Mediaset com una influencer virtual que serà l'encarregada de conduir Supersecretos, on donarà l'última hora del reality.
Davant d'aquesta notícia, no només han sortit molts detractors aliens a la cadena, sinó també de dins. I una d'elles ha estat Patricia Pardo, que no ha dubtat a expressar la seva indignació al seu programa 'Vam  a ver'. "Deixa'm que et toqui perquè vull celebrar poder estar al costat d'un presentador en carn i ossos", ha començat a expressar, dirigint-se al seu company de taula Joaquín Prat. Davant d'aquestes paraules, el presentador ha volgut trencar una llança a favor de la cadena i ha assegurat que ell no se sent "amenaçat tenint en compte que la nova companya de realitat virtual és dona". Tot i això, Pardo ha estat molt clara: "Jo sí". I és que, no sols tem poder perdre el seu lloc de treball amb aquestes noves incorporacions, sinó que no veu just l'estètica escollida per a aquesta primera presentadora feta per IA. "És clar, fixa't, no és un home vell i calb, oi?", ha sentenciat amb rotunditat. Pardo no s'ha adonat que no hi ha cap presentador vell i calb, ni cap presentadora vella i grossa. Què volia, la imatge de la desganada veu de la prejubilada del 3/24?,
Em sembla molt normal i pràctic per part de Mediaset, el tipus de presentadors que tenen poc aporten i menys tenen de periodistes. De fet, si no haguessin dit res, ningú no s'hauria assabentat que la presentadora de supervivents ha estat creada per una IA. el que espero és que, aviat, tots els seus presentadors siguin creats per IA, al capdavall, per desinformar com ho fan, millor una IA. Per cert, per quan una IA que substitueixi Ana Rosa Quintana, Sonsoles, o Ferreras.
El que ens hauríem de qüestionar és si aquesta presentadora virtual que substituirà una real cotitzarà en la seguretat social, perquè si no és així, em pareix que ben aviat totes les presentadores de la televisió seran gairebé totes virtuals.


          Alba Renai - A dalt a la foto, la ofendidita Patricia Pardo.