L'aprovació de l'amnistia havia de ser el moment central de la legislatura, però ha estat eclipsada per l'avançament electoral a Catalunya. El Congrés ha avalat la llei amb els vots de la majoria de la investidura de Pedro Sánchez, sense cap sorpresa d'última hora després de l'acord del PSOE, ERC i Junts de la setmana passada que troba un nou encaix per als delictes de terrorisme i fa algunes modificacions a la primera versió de la llei. Ara, la norma passarà al Senat, on toparà amb la majoria absoluta del PP que la bloquejarà durant un parell de mesos abans de retornar-la al Congrés per a l'aprovació definitiva, previsiblement a finals de maig. La tramitació de l'amnistia impactarà de ple en la campanya electoral catalana i des de Junts ja alimenten el retorn de Carles Puigdemont per assistir al ple d'investidura, que seria cap a l'estiu.
Després de negociacions agòniques, el PSOE, ERC i Junts van trobar el desllorigador per aconseguir tirar endavant l'amnistia. La fórmula va ser un nou redactat del delicte de terrorisme, de tal manera que continua exclòs de la llei, però amb excepcions que, segons els negociadors, permetran que la causa de Tsunami s'hi pugui acollir. També es van fer modificacions en l'abast temporal -ara agafa els fets des del novembre de 2011 fins al novembre de 2023- i en alguns punts del redactat per fer-la més robusta de cara als previsibles embats del poder judicial, que continuarà tenint l'última paraula. Els partits de la investidura han celebrat l'aprovació de la llei en un ambient crispat per la dreta de PP i Vox. En el debat, ERC i Junts han aparcat les diferències per tancar files i advertir que el procés continua ben viu. O això es pensen, no són conscients que l'acaben de liquidar avui, però la seva curta volada no els permet adonar-sen, és el que els passa als polítics de vol gallinaci.
Mentrestant, i ves per on, Pedro Sánchez,. ha demostrat ser un home de paraula, l'únic dins aquesta patuleia. M'explicaré. Fa mesos que acusen a Sánchez d'agafar-se al que sigui per seguir governant, i ara resulta que no era així. Després de la convocatòria de Pere Aragonès d'anar a eleccions a Catalunya el 12M en no aconseguir que la CUP li aprovi els pressupostos, de rebot Sánchez ha decidit prorrogar els pressupostos espanyols fins al 2025, i ja avui mateix ha patit un revés en abstenir-se juntsxcat i ERC en la votació promoguda per al PP per investigar el cas Koldo. Vol dir que Sánchez, davant d'aquest panorama no tenia per què haver aprovat avui la llei de l'amnistia, atès li han complicat i molt una legislatura ja de per si complexa. Compte, però, ara es perdran dos mesos en aquesta onerosa inutilitat que és el Senat, que de fet la seva única inutilitat és la d'aplicar el 155. Dic compte, perquè d'aquí a dos mesos quan aquesta llei torni al Parlamento, Sánchez s'ho pot repensar i dir 'donde dije digo digo Diego' i no vagi endavant l'amnistia, evitant així el retonno de Puigdemont. Ai senyor 'tanto remar para acabar en la orilla', embolica que fa fort i tomar pal culo toooo.
A tomar por ahí,
ResponEliminaPero después te pondré más preguntas para que me digas tú parecer, a la tarde, que hay voy liado con los nietos.
Es que es para hablarlo tranquilamente.
Una abraçada
Aquí t'espero.
EliminaSalut,
Mira por donde ahora tengo un minuto.
ResponEliminaAhora dejamos los dos nuestras ideas en la mesa y nos ponemos en modo reset, como si fuéramos desconocidos ante el tema.
Pregunto: Supongamos que una persona es votante del PSOE en esencia; ante estas nuevas elecciones tiene enfrente al Sr Illa para votar.
Supongamos que a esa persona no le agrada Sánchez, y como no le agrada, no quiere con su voto al Sr Illa ayudar al mantenimiento del poder del susodicho.
Sigamos suponiendo. Supongamos que, aun no siendo prosesista, tiene una simpatía innata por Junqueras, porque cumplió con dignidad una condena (dejaremos de lado si justa o no), condena de la que ahora se escapa, porque el Sr Sánchez necesita de esos votos para seguir en el poder, el Sr Puigdemont, que hizo lo mismo, en el mismo tiempo, en idéntico lugar que el Sr Junqueras.
Y ahora la pregunta: ¿Por qué Junqueras tiene que tragarse el tiempo de condena y y no se lo traga Puigdemont por necesidades del Sánchez?
¿ Por qué hay que apoyar a Sr Illa si con él se apoya a Sánchez pero no a Junqueras, por mucho que lo hagan ver de esa manera?
Esta es una disyuntiva compleja, al menos para mi
Tu como lo ves desde una perspectiva neutral?
Una abraçada
Salut
Per un motiu bàsic, el culpable del que va passar l'1O no va ser Puigdemont, sinó Junqueras i Rovira. I de fet, la decisió de Puigdemont a la llarga ha resultat encertada. En realitat, Junqueras, Rovira,. Turull, Puigdemont i algun procesista més, el que haurien d'haver fet - per dignitat - és plegar de la política, ja han fet prou mal al país.
EliminaSánchez no tenia ahir perquè aprovar la llei de l'amnistia, de junts no s'en pot fiar, i malgrat tot es va aprovar, per això dic que és un home de paraula, en aquest cas. Clar, que encara s'ho pot repensar, veure'm quan torni la llei d'Amnistia del Senat a veurem quina decisió pren. L'avançament de les eleccions catalanes ha creat un seriós problema a Sánchez, i també a Sumar, només cal que miris la portada de la vanguardia d'avui i vegis la cara seria de Yolanda.
Salut. I a votar Illa.
Ok¡
ResponEliminaSalut
A mi plim, si duermen en Pikolin. Ya pueden ir a amasar fango todos plegados, esta colla de burinotes, cagamandurries que solo miren per ells i cardat qui quedi. Vet-ho aquí
ResponEliminaAixò del Pikolin és molt de boomer, Ricard.
ResponEliminaYes!! A molta honra; fill del 49
EliminaCom la meva dona, jo sóc del 45.
ResponElimina