Els darrers anys he estat convençuda que l’imperi de l’anglès global acabaria tard o d’hora amb totes les llengües del món (una pena, perquè el globish és molt pràctic però tirant a bàsic i, per tant i de moment, una llengua empobrida i empobridora). afirma Imma Monsó a la vanguardia. Ara, en canvi, penso que el que acabarà amb totes les llengües no serà el globish, sinó la telepatia. La investigació sobre transmissió comunicativa més directa imaginable (de cap a cap) no ha deixat de progressar d’ençà que el neurocirurgià Itzhak Fried va aconseguir diferenciar l’evolució d’escenes d’una pel·lícula dins l’activitat cerebral d’una desena d’individus.
Recentment, Neuralink, una startup d’Elon Musk, ha inventat un implant que permetrà a persones amb mobilitat reduïda interactuar directament amb l’ordinador. En fi, que ho intenten. I, tot i que encara estan lluny d’aconseguir-ho, ja no és impensable que les properes generacions duguin incorporat un lector de pensaments aliens que, per ara, podríem anomenar Telepatac o Telepatilla, o millor Telepatí, que evoca més bé la velocitat i fluïdesa amb què lliscaran els pensaments entre els interpensadors que utilitzin aquesta comunicació.
Caldrà veure en quin lloc quedaran la paraula i el concepte en tot aquest enrenou, atès que només quan formulem el pensament a través de la paraula aconseguim entendre’ns. Un cop superat aquest entrebanc, si se supera, el futur s’endevina silenciós. Dialogarem sense llengua i assistirem a xerrades mudes. La comoditat i rapidesa del Telepatí acabarà per exterminar totes aquestes llengües que tants conflictes han provocat.
La fiabilitat serà absoluta: la possibilitat de “dir el que no es pensa”, hàbit universalment estès, quedarà exterminada. De manera que la comunicació resultarà insuportablement, aberrantment sincera. La qual cosa, per cert, no fa esperar res de bo. Amb un grau de transparència tan bèstia, els odis seran molt pitjors que els que han generat les llengües. I quan hàgim oblidat les paraules, caldrà recórrer a les armes per a qualsevol nimietat. Pot ser que la invenció de la Telepatí ens sembli una cosa molt llunyana. O molt boja. Però no oblidem que estem en un món on la divisa és: Qualsevol cosa que es pugui fer, es fa. Peti qui peti.
Bueno, yo no voy a notar mucha diferencia, casi siempre.. "casi" digo lo que pienso, muy a mi pesar algunas veces, porque incluso no queriendo, se me escapa, cuando me fabricaron les faltó colocarme el botón de contención verborrágico.. lo malo va a ser como tengan alguien que seguir mis pensamientos... mil millones por segundo jajajaja Un abrazo fuerte!! ... otra vez me castigas sin traductor ...buaaaa! pero si he sido buena jajaja
ResponEliminaEso es una cosa que creo que nosotros aún la veremos.
EliminaMe voy a concentrar a ver si escucho tus pensmientos... mira, así nos ahorramos tb el traductor.. ni tan mal ; )
ResponEliminaya está instalado el traductor, se me olvidó.
EliminaPara eso ya estaba el gran
ResponEliminaJOSÉ MIR ROCAFORT
https://es.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Mir_Rocafort
No em referia ben bé a això, Fasmann era un crack - diuen - pero no deixava de ser un mag amb els seus trucs, encara que fossin molt bons.
EliminaDe moment el que tenim, alguns, es telemanía. Es l'art consistent en no soportar TV3
ResponEliminaNomés veig regularment cuines, o joc de cartes, pero tenen bons programes, sobretot documentals com 30 minuts, o Crims. El telenotícies vespre és l'únic una mica decent d'Espanya, perquè si vas a la sexta, Telecinco, Antena 3 o Cuatro, és molt pirjor.
EliminaI mooooolta matraca. Tota per a tu. Te la regalo. Avui, gairebé dues hores de programa religiós. On és l'estat aconfessional?
EliminaLes autonomies es poden considerar aconfessionals?, o és cosa dels Estats.
EliminaLes autonomies, mentre estiguin subjectes a la Constitució, són (o haurien de ser) aconfessionals. Però això ho saps perfectament. Tot plegat —ideologies a part— fot fàstic. Es la meva opinió.
Elimina