El Hormiguero, va rebre la passada nit Roberto Brasero. L'home del temps va anar a l'espai presentat per Pablo Motos. per parlar del pronòstic que ens espera aquest estiu al nostre país i de la seva experiència com a concursant a la quarta edició d''El desafiament', el format presentat per Roberto Leal que arribarà el proper any 2025 a Antena 3. En la visita, el presentador no ha pogut evitar preguntar-li pel temps que tindrem en els mesos següents. Sobre això, el meteoròleg ha estat molt clar: "L'estiu no acaba d'arribar". "Semblava que Juny seria molt càlid i ens hem lliurat de la calor", començava analitzant. "Quan les temperatures sembla que pujaran, finalment baixen", va continuar dient. Tot i això, el convidat ha estat més positiu sobre el temps de juliol i agost assegurant que "seran molt càlids". "Pot ser que juny sigui el primer mes en què no s'ha batut rècord de temperatura després de 25 mesos superant els registres", va vaticinar a dies de que s'acabi el mes.

Roberto Brasero tampoc ha tingut embuts a l'hora de donar les raons que estan provocant aquest estiu tan peculiar: “El temps està una mica més boig que abans. Està plovent de manera diferent i menys aprofitable”. "En el conjunt de l'any pot ploure el mateix, però que tot caigui concentrat en uns mesos", confessava el periodista d''Antena 3 Noticias'. Se li podria dir al Sr. Brasero alló de Clinton, "és el canvi climàtic, estúpid". Confessava un expert meteoròleg fa uns mesos, que a l'hora de fer les previsions del temps es trobaven en el fet que les referències d'anys anteriors no servien actualment, que el temps es comportava de manera diferent.

En un país malalt d'informació meteorològica com és el nostre, i amb tants microclimes, ja costa d'endevinar el temps que farà a cada lloc, i en certa manera cadascun de nosaltres coneix el temps del seu territori, encara que últimament com passa als meteoròlegs anem més despistats i desorientats. Juny ja s'acaba, juliol i agost diuen que seran molt càlids, ja es veurà, tot apuntaria al fet que així serà, però podria ser a l'inrevés. Haurem de recórrer a la teoria dels tres cossos per encertar en el temps, en el canvi i en el climàtic,