{ads}

ÚLTIMS ESCRITS: ... UNA 'PÀGINA VISCUDA' - ANARCOCAPITALISME POPULISTA - CICLISTES DE PEGA - ADD BLOCKERS EN UN MON RAR - ESPANYOLS DESPROTEGITS - PAGAR PER PIDOLAR - LA CÀPSULA DEL SUÏCIDI - QUE ELS DETINGUIN A TOS DOS - TARDOR A NOVA YORK...

L'EQUIVAL'ENCIA DE L'ACTE EQUIVALENT

Certament, ja no es fan pel·lícules com les d’abans, però tampoc no cal perquè tot és cinema. Quina és l’equivalència d’un acte equivalent? La part equivalent de l’equivalència equival a la part equivalent de l’acte a què equival? És equivalent tenir un president a no tenir-ne. Isabel Gómez Melenchon a la vanguardia.cat. Mentrestant, el Parlament es prepara per celebrar la setmana que ve un acte equivalent al que hauria estat esperable, és a dir, un candidat es proposa per presidir la Generalitat i els diputats voten, que per a això­ van votar els ciutadans abans, aquells mateixos ciutadans mostren estar fins a l’equivalència de tant equivalent com abunda en la política i castiguen amb una semiindiferència a les xarxes tanta nul·litat, i no ens referim a la dels actes, siguin equivalents o no. La setmana que ve tindrem un acte equivalent a la posada en marxa del cronòmetre electoral, atesa l'espantà de candidats a l’adonar-se que les seves probabilitats de tirar endavant en un debat d’investidura equivalen a res. Equivaldria singularitat a un sí?

De vegades va bé recórrer a un diccionari, i ja que el finançament singular sí que ocupa un lloc destacat en els comentaris socials, viatgem a l’origen de la cosa. Singular, segons la RAE, és sinònim tant d’“excepcionalitat” i “excel·lència” com d’“extravagància” i “raresa”, a veure a què li equivaldrà a Catalunya. Si anem més lluny, amb singularitat, també podem referir-nos a diverses alteracions espaciotemporals i matemàtiques tan incomprensibles per a la majoria com les balances que converteixen Catalunya segons on es posi el pes en víctima de tots els deutes o en l’extractivista més gran dels recursos dels altres. Aquí sí que s’excedeixen els comentaris, perquè si hi ha una cosa que tots podem entendre és que tenir recursos no és en absolut equivalent a no tenir-ne.

Pujant posicions com a tendència trobem el Front Popular, -el de França, no el de Judea-, però també el d’aquí, el que diuen que hi ha ara i el del passat. Víctimes llancívoles dels uns als altres; “sincerament crec que és un merder inabordable a Twitter i menys des de simplismes que redueixen la política a direccions ideològiques”   

Coincident en el temps i també en l’espai social, el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, va anunciar l’extinció de la Fundación Francisco Franco amb corbata negra (dol); com ironitza @PoliticayModa: “No crec que els franquistes li agraeixin el gest de dol”, hi ha a qui li recordaba al ploraner Arias Navarro. Com diria Jordi Pujol i Soley, aquí estem encallats, i és que tenim totes les dades però cap conclusió. La resposta el 25 d'agost, o no!. Son les coses que passen i no passen a Bongonia.

Publica un comentari a l'entrada

10 Comentaris

  1. De joven,cuando veías un grupito de chicas,decías es que Ana es singular(te gustaba),pero claro si al rato decías,es que María es singular porque...Lo que te pasaba es que ninguna lo era y todas te gustaban.
    No me gustaba en Cálculo, las llamadas ecuaciones equivalentes.Era algo parecido a:si 2x es equivalente a 3y....seguía la equivalencia,pero no llegabas a encontrar el valor ni de x ni de y.Desesperante.
    Saludos

    ResponElimina
  2. Desesperante como esta tropa de cagabandurrieros. Estos se van de vacaciones sin escoger President.

    ResponElimina
  3. ¿Equivale la igualdad al acto de equivalencia?,
    ¿O es singular, por sí solo, quien navega a su albedrío?
    O dicho de forma y modo, saltándome el griterío:
    ¡Trabajen, que ya les toca¡, que se acaba la paciencia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuan gritan estos malditos
      pero mal rayo me parta
      si en acabando el verano
      no tenemos Parlament
      Me acordaré de sus madres.
      Sempre educadament.

      Elimina
  4. No entiendo de política, menos de la catalana,pero supongo que interesa un presidente lo antes posible ,para poner en marcha la cuestión económica, ahora estamos con uno interino.
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me da que llevamos años con un parlamento interino. Siempre en precampaña permanente.
      Saludos.

      Elimina
  5. ¿Sabes que es lo que me parece?, me parece un absoluto desprecio a la democracia en Cataluña, a la democracia entendida por lo que han votado los catalanes.
    El "yo negocio con el que manda en Madrid" a pesar de lo que me digan desde aquí los votantes, y los votantes han dicho "Illa", me parece denigrante.
    eso es lo que me parecen estos tipos.
    Y te diré más, me parece despreciable que se larguen de "vacaciones fiesteras" dejando colgado el panorama como lo están dejando.
    Creo que Illa se merece un respeto, y que si a alguien se ha de consultar no será al encantado de conocerse , en Madrid.
    En nada de acuerdo con ER y los Neoconvergentes.
    Salut

    ResponElimina
  6. Els d'ERC si no recolzen Illa, a les properes eleccions s'en van caminito de la obra. I Puigdemont si no pot ser president, no recolzarà al PSOE a Madrid. Més Kafkià impossible. És aquesta política caïnita, miserable, de campanar, tan nostrada.
    Salut.

    ResponElimina
  7. No sé si Illa será el mejor de todos, no lo se´, pero es una persona que merece le dejen hacer las cosas.
    De primeras, ha salido electo
    De segundas, está comprobado que no tiene las manos manchadas con pactos de conveniencia, y que su intento de gobernar para todos, es más que respetable.
    De tercero: Sabe gestionar SIN INSULTAR, que hoy, a la vista de lo que hay como representantes, es un logro.
    De cuartas: No relata, su intento es gobernar, no vive de ilusiones imaginarias, de Itacas imposibles, ni de inmediateces absurdas.
    Ostras, que le dejen gobernar, que falta hace...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Illa té experiència com a alcalde de la Roca, i a més, és filòsof. Per un que té clar que ha de fer un President de la Generalitat, van i no el deixen.

      Elimina

{ads}

DIGITALS - ESCRITS ANTERIORS