MOREN JA ENTRE NOSALTRES?

No soc gents amant de les conspiranoies, però davant de preguntes per les que no tinc resposta, intento trobar aquesta resposta, o quelcom que s'hi pugui assemblar, i a ser possible que vingui de fonts ben informades. L'Univers és molt gran per nosaltres, però per segons qui pot ser molt petit. Quants universos pot haver-hi dins nostre? o dins de quin estem nosaltres? Tot està connectat.

Científics de Harvard, recolzats en estudis passats, proposen una hipòtesi que apunta a la presència d'extraterrestres entre nosaltres.
Entre els temes més fascinants hi ha el de la vida extraterrestre, sobretot la que podria ser intel·ligent. Poques coses nodreixen tant la ficció com la possibilitat que no estiguem sols a l'Univers. Però, tot i els nombrosos esforços científics i testimonis de persones de tot el món, encara no hi ha evidència contundent que posi punt final a les especulacions i que oficialitzi, per fi, el que per a molts és un secret de domini públic.
En vista de tot aquest escenari que s'ha fet i desfet amb teories i conspiracions, no sorprèn que els autors d'un estudi, encara no revisat per parells, i que apunta que hi ha éssers extraterrestre entre nosaltres, vagin lleugerament intimidats pel gairebé natural escepticisme que la seva proposta està condemnada a despertar-se. La hipòtesi criptoterrestre - Potser costi creure-ho, però científics de Harvard, una de les universitats de més renom a tot el planeta, consideren molt probable que hi hagi alienígenes vivint aquí. D'acord amb la publicació feta, que adverteix el seu caràcter especulatiu, els esdeveniments sense explicació que moltes vegades s'adjudiquen a extraterrestres sí que podrien estar-hi relacionats, però no amb simples visitants d'altres mons, sinó amb éssers que, de fet, estan establerts i operant des de la Terra. Els autors aventuren més detalls per a la seva hipòtesi. D'entrada, cal saber que aquesta proposta va rebre el nom de criptoterrestre. Després, anant als detalls, els autors assenyalen que els presumptes visitants estan ocults a la Lluna o fins i tot sota l'escorça terrestre. Amb tot, aquests membres de la prestigiosa universitat reconeixen que la comunitat científica tenen bones raons per mostrar-se escèptica davant del que posen en el debat. Tot i això, considerant l'estranya naturalesa de successos sense explicació que, a més, van en augment, fan una crida al fet que no es descarti la seva hipòtesi sense abans ser revisada. 
Fa no gaire temps, el 2017, un objecte va ser detectat, a l'illa hawaiana de Maui, per un telescopi.
Fins aquí no sembla que hi hagi res extraordinari. Però, indagant en la naturalesa del cos, els científics van veure que estaven davant d'una cosa estranya. Resulta que havien trobat una cosa que en teoria podia existir, no obstant, veure-la materialitzada era diferent. Estem parlant d'Oumuamua, una roca espacial que va tallar el llistó dels intrusos interestel·lars al Sistema Solar. Al principi hi va haver desconcert. La notícia va fer la volta al món, sobretot perquè es van començar a remenar diverses teories. La més atrevida va arribar per part d'Avi Loeb, un astrofísic de la Universitat de Harvard (Estats Units) que va dir que Oumuamua podia ser una nau extraterrestre. Dos anys després, un esdeveniment de la mateixa categoria va esdevenir. El 30 d'agost del 2019, Gennady Borissov, un astrònom amateur, va detectar un objecte, que més tard seria batejat en el seu honor, provinent de fora del Sistema Solar. 2I/Borisov, com es va identificar el cos, no va portar el mateix misteri que el seu antecessor. Els científics van concloure, després de les seves observacions, que aquest era un estel. Tot i que, en efecte, un que venia d'una altra regió de l'Univers, no estava lligat gravitatòriament al Sol. Passats uns anys des d'aquests esdeveniments, els científics ara comencen a considerar que, després de tot, els intrusos interestel·lars podrien no ser tan estranys com es pensava. Això es mostra al treball de recerca de Theo Nicitopoulos, un periodista independent de ciència que va publicar el seu article a Knowable Magazine. A la feina de Nicitopoulos es recupera la declaració de David Jewit, un científic planetari i coautor d'una revisió del coneixement actual dels intrusos interestel·lars a l'Annual Review of Astronomy and Astrophysics del 2023. D'acord amb l'especialista, només a l'òrbita de Neptú podria haver-hi uns 10 mil objectes interestel·lars. Considerant que en els propers anys es pugui donar notícia de més intrusos interestel·lars, els científics ja hi veuen una oportunitat propera per sondejar les característiques de sistemes planetaris llunyans i, per descomptat, d'exoplanetes. - National Geographic.

10 Comentaris

Més recent Anterior