Aquesta filosofia es basa en la simplicitat i la idea de trobar l'equilibri perfecte en tot allò que fem, des de com ens vestim fins a com organitzem el nostre temps lliure. Possiblement, l'època estival és una de les més esperades de l'any. No debades, l'estiu és per a moltes persones sinònim de vacances, desconnexió, viatges i temps lliure. Tot i això, després del gaudi de les vacances arriba la temuda depressió post-vacacional amb la tornada a la rutina i al treball. Per evitar-ho, els suecs duen a terme la filosofia 'lagom', una fórmula que promet la felicitat. Aquest concepte suec es basa en la idea de trobar l'equilibri perfecte en tot allò que fem, des de com ens vestim fins a com organitzem el nostre temps lliure. 

Què és el 'lagom'? El 'lagom' és una paraula sueca que no té una traducció exacta al català, però que podríem definir com a “just” o “prou”. Lola Akinmade Åkerström, autora del llibre 'Lagom': el secret suec de la bona vida' assegura en el seu assaig que el 'lagom' es podria definir com la mentalitat escandinava que busca constantment l'equilibri, sempre en la mesura justa. Åkerström repassa al seu llibre com la simplicitat és present en tots els aspectes de la vida a Suècia ia tots els països escandinaus: des de l'alimentació fins a la decoració de la llar. Així, la recepta lagom podria definir-se com una fórmula màgica per viure de manera simple, senzilla i sostenible. I en conseqüència, de manera més feliç.

A l'estiu, el 'lagom' pot ser especialment útil per evitar caure als extrems i l'esgotament i gaudir d'una temporada relaxada i equilibrada. Si seguim la filosofia 'lagom' durant els mesos estivals hauríem de trobar un terme mitjà que ens permeti gaudir de les vacances, però sense esgotar-nos. A continuació, us donem algunes recomanacions per aconseguir-ho.

1 – Organitza el teu temps aquest estiu de manera equilibrada, alternant activitats de lleure amb moments de descans i tasques pendents.

2 - Menja de manera saludable i variada. No et privis de capricis o dels teus plats preferits però tampoc abusis.

3 - Gaudeix de les reunions amb amics i familiars, però també dedica't temps a tu mateix.

4 - Practica exercici físic però sense arribar a l'extrem d'acabar esgotat.

En definitiva, la 'fórmula lagom' evita els extrems i advoca pel concepte aristotèlic de “al terme mitjà hi ha la virtut”. Es tracta de trobar l'equilibri perfecte entre l'activitat i el descans, entre la socialització i la solitud, entre el plaer i la moderació i així poder viure un estiu feliç. O sigui que el 'Lagom' és la manera de viure de la gent normal d'abans, de tota la vida; em vinc a referir a la classe obrera, ja desapareguda en l'actualitat.