Hi ha cares que diuen més que qualsevol resultat electoral o titular d'un diari. La prova ha estat l'escena presenciada aquest divendres al migdia al cor de la capital del Regne Unit, Londres. Tot i que ningú esperava un altre resultat a les eleccions generals celebrades ahir que el del ja expremier Rishi Sunak fent les maletes al número 10 de Downing Street, el més que previsible moment del primer ministre sortint anunciant la seva renúncia ha comptat amb alguna escena molt comentada.

Era pràcticament impossible no desviar l'atenció i la mirada de Sunak durant el seu discurs de comiat, a només uns metres darrere seu. No, no es tractava de l'icònic gat Larry -mascota que porta residint al número 10 des de fa 16 anys, abans fins i tot que el conservador David Cameron que va iniciar aquesta etapa de 14 anys de governs britànics de dreta-, que per cert no va dubtar a rondar el portal per acomiadar Sunak.

La protagonista accidental va ser la mateixa dona de Rishi Sunak, Akshata Murthy, que va portar un vestit amb els colors nacionals i es va preparar per evitar la que va ser la gran anècdota d'un altre discurs de Sunak, quan va anunciar l'avançament electoral i poc després de posar-se davant el faristol va començar a caure una intensa pluja. Murthy portava un paraigua, però no va ser això el que va cridar l'atenció. Tot i que tots dos van sortir de la residència del primer ministre entre somriures, la d'ella es va apagar així que es va posar al lloc protocol·lari mentre Sunak demanava -nombroses- disculpes. La seva cara ràpidament es va tornar en un gest de serietat. Completament estàtica i ferma, va esperar estoica que finalitzés la seva intervenció per agafar-lo de la mà i posar rumb a la següent parada. El despatx amb el rei Carles III per informar-lo oficialment de la seva renúncia. 

La Dama del paraigua es mereix una estàtua per a la posteritat, en algun dels parcs i jardins de la City.