Una innovació tecnològica indueix somnis lúcids a demanda i permet triar allò que volem somiar, explorar els límits de la nostra ment i de la nostra creativitat, i fins i tot superar algun trauma o por. Tot es regula amb una aplicació mòbil connectada a una banda biomimètica que envolta el cervell. Vol sortir al mercat el 2025. Els somnis lúcids són aquells en què som conscients que somiem i podem intervenir en el desenvolupament del nostre somni, modificant l'escenari, els personatges o la trama.
La creativitat es pot fomentar artificialment mitjançant el somni
Es tracta d'una experiència que algunes persones tenen de manera natural, però que altres volen experimentar pels seus possibles beneficis, com ara millorar la memòria, l'autoestima, la resolució de problemes o el benestar emocional.
El dispositiu HALO, desenvolupat per l'empresa Prophetic, es basa en l'estimulació elèctrica transcranial (tES), una tècnica no invasiva que consisteix a aplicar un corrent elèctric de baixa intensitat a través d'elèctrodes col·locats al cuir cabellut, per induir somnis lúcids. L'objectiu és estimular l'escorça prefrontal dorsolateral, una regió del cervell relacionada amb l'autoconsciència, el raonament i la planificació, que creu que juga un paper clau en la generació de somnis lúcids.
El dispositiu es presenta com una banda biomimètica que es col·loca al voltant del cap abans de dormir i que es connecta a una aplicació mòbil. A través de l'app, l'usuari pot configurar el tipus de somni que voleu tenir, ja que en un somni lúcid el somiador pot controlar l'escenari oníric, la narrativa dels somnis, parlar amb els personatges del somni i molt més. L'app també ofereix consells i exercicis per millorar les habilitats de son lúcid. El dispositiu detecta la fase de son REM, quan es produeixen la majoria dels somnis, i en aquell moment envia, via Bluetooth o Wifi, un senyal elèctric al cervell per induir la lucidesa. La clau perquè funcioni és a l'ecografia transcranial, una tecnologia de neuroestimulació que ha demostrat ser una forma segura i fiable d'induir i estabilitzar estats cerebrals, segons expliquen els desenvolupadors d'aquesta tecnologia. L'ultrasò transcranial pot dirigir energia mecànica enfocada (ones sonores) a través del crani amb una resolució mil·limètrica per assolir estructures cerebrals profundes que són inaccessibles a les tecnologies d'electroestimulació convencionals com l'estimulació transcranial per corrent directe (tDCS), afegeixen.
La missió de Prophetic és posar a la disposició dels usuaris de HALO la capacitat d'explorar la mateixa consciència i crear una eina que aproparà a comprendre aquest gran misteri. La consciència és un problema tan difícil de comprendre que fins i tot se'n discuteix la definició, expliquen aquests desenvolupadors. En termes generals, el problema de la consciència es pot dividir en dues categories diferents: una de “fàcil” i una altra de “difícil”. El problema fàcil de la consciència és les tudi dels processos neuronals que acompanyen el comportament. El problema difícil és esbrinar per què i com aquests processos neuronals van acompanyats de l'experiència. Històricament, aquests dos problemes han estat abordats per separat a causa de la seva enorme complexitat, segons els desenvolupadors d'aquesta tecnologia, per als quals qualsevol solució que condueixi a una comprensió plena de la consciència ha de ser capaç de respondre les dues preguntes alhora. I proposen una solució: estabilitzar els estats de somnis lúcids, que és on, segons ells, es tanca la bretxa entre aquests dos espais problemàtics de la consciència. 
El dispositiu HALO té previst el llançament per a l'any 2025, i promet revolucionar el camp dels somnis lúcids, oferint una nova forma d'interactuar amb la nostra ment i la nostra realitat. Tanmateix, també planteja alguns desafiaments ètics i socials, com ara el risc d'addicció, la privadesa dels somnis o l'impacte en la qualitat del son o en la salut mental. Per això, seria convenient un debat públic sobre l'ús d'aquesta tecnologia (que recorda molt l'exploració dels somnis lúcids de l'antropòleg Carlos Castaneda) i les possibles conseqüències, abans del llançament al mercat. Però res no indica que sigui així. Eduardo Martínez de la Fe a el periódico.

Hi ha una empresa, Blackrock, que fa temps que ja controla els somnis dels seus empleats.