Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat dilluns que ve al matí una mobilització en contra de la investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat. La convocatòria és a les vuit del matí davant de l'estació de França de Barcelona i arriba poques hores després de l'aval de la militància d'ERC al pacte amb el PSC per a la investidura del candidat socialista.

Els CDR s'han mostrat molt crítics amb l'aval de la militància d'ERC al pacte amb el PSC. Consideren que el partit està "podrit de dalt i esquerdat de baix" i consideren que "al 50% d'independentistes que encara hi són els queda l'opció de netejar el partit o enderrocar-lo". L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha donat suport a la mobilització, i encara que no la convoca, també ha carregat durament contra la decisió d'ERC d'investir Illa. "La història els jutjarà", han postil·lat en un comunicat. "Inexplicablement, els afiliats republicans s'han cregut que l'acord amb el PSC-PSOE era un èxit fabulós", afegeixen i asseguren que el pacte tindrà "funestes conseqüències". L'entitat també acusa ERC d'aguditzar la “fatídica divisió de l'independentisme” i de la seva “subordinació estratègica permanent davant del socialisme espanyol”.

Ai senyor, la gallineta ha dit que no, visca la revolució. Tot plegat fa molta mandra i poc país. Que torni Puigdemont, que no pateixi, i que no li farán un Tarancón.

L'avi Lluiset, ex cantautor, ex tot en general.


A TOT L'INDEPENDENTISMEMobilitzem-vos contra l'unionisme del 155 que ocuparà la presidència de la Generalitat amb l'acord d'ERC. Ja n'hi ha prou d'independentisme de sofà i de  boca. Sortim al carrer per dir NO a l'enemic!. Aquest dilluns a les 8 del matí a l'estació de França.

...dir NO  a l'enemic, vol dir que ja no anem bé, Lluís, Potser l'enemic el tens tu mateix a casa i no ho saps, o potser l'enemic ets tu. Com diria el defenestrat Monegal, reflexionem-hi.