CATALUNYA ENS ROBA

És possible que la culpa la tingui Francesc Pujols, el més dalinià dels filòsofs. Potser la lideresa ha llegit el llibre Concepte general de la ciència catalana o simplement ha vist la referència a Wikipedia, on es recorda que aquest pensador va escriure que arribarà un dia en què els catalans tindran totes les despeses pagades “i pensant-ho bé més valdrà la pena ser català que milionari”. Només així es pot entendre que Isabel Díaz Ayuso, la presidenta madrilenya, dediqués uns retrets fora de lloc als catalans en la intervenció de l'estat de la regió de Madrid. 

Sí, ja entenc que un parell de calbots als ciutadans de Catalunya, encara que no vinguin a tomb, té més rendibilitat que els bons de l'Estat. Però en uns moments en què el pati està tranquil al nord-est, enredar és donar arguments als que enyoren excitacions passades. 
La presidenta del DF madrileny va retreure a “la burgesia nacionalista catalana” que es beneficia a costa de la recaptació de les famílies madrilenyes gràcies al pacte econòmic oferit pel Govern espanyol a ERC. I això ho va dir el dia que anunciava una nova rebaixa fiscal als habitants de la seva comunitat per valor de 180 milions.  
Encara no se sap en què consistirà la millora del finançament català i ja es va permetre escalfar el personal amb el Catalunya ens roba. No crec que ho digués de debò, ja que els catalans no lliguen precisament els gossos amb llonganisses. Una dada l'hauria de fer més prudent: un de cada tres nens catalans es troba en situació de pobresa, segons Save the Children.  Fa anys que els governs catalans demanen un millor tracte fiscal, perquè la solidaritat hauria de començar per un mateix. Ayuso va advertir que Madrid no pagarà els privilegis del secessionisme, quan els madrilenys són els que paguen menys impostos, gràcies a l'efecte de capitalitat i al fet d'haver-se convertit en una aspiradora de recursos de la resta.  La política hauria de ser més curosa amb els arguments i entendre que no s'hi val tot. Tranquils, no arribarà el dia que els catalans ho tinguin tot pagat, encara que aquests hagin avançat tants diners per a l'equilibri territorial que, com a mínim, mereixerien una mica més de respecte.  - Màrius Carol a la vanguardia. 
Fuig de Sánchez i de les drogues és l'últim missatge de la líderesa. Tot és meravellós a Madrid, mentre que Espanya està a punt de morir, va anunciar Díaz Ayuso en el debat de l'estat de la regió, que inclou un refregit de promeses fetes abans, un avís que les drogues són molt dolentes i una manera de provocar a les feministes. Ja sé que Madrid meravellós i Espanya a punt de morir són dues idees difícils d'absorbir de manera simultània, però ella sempre ha pensat que la coherència està sobrevalorada.  Ella és així, i fa bona la frase: "piensa el ladrón que son todos de su misma condición".

Publica un comentari a l'entrada

12 Comentaris

  1. I la creuen, i la voten, i s'obliden del que va fer amb la sanitat durant la pandèmia, el tema de les defuncions a les residències... I els mitjans li donen veu. La beneeixen; així que... qui és el culpable?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els mitjans de la caverna, recolzen tot allò que sigui contra Catalunya i a més a més, si els unten, premi.

      Elimina
  2. Mira eso era de cajón, el uso y abuso de la frase "España nos roba".Ayuso está a todas.La respuesta es clara:Cataluña nos roba.El caso es que la deuda con Cataluña,es de 15.000 millones de euros,según fuentes catalanas (singularidad catalana).La pregunta es de dónde va sacar el Reino de España,tamaña cantidad.Lo mismo Sánchez lo sabe o la Montero lo saca de Hacienda.Para colmo,dice que atenderá todas las singularidades de todas las comunidades. Ozu,esto es jauja
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Más Culell también cifraba la diferencia de la deuda en 8000 millones al año, y son muchos años. Solo hay que ver los tantos por cientos de inversiones en Madrid y en Cataluña, y no solo en el aeropuerto de Barajas.

      Elimina
  3. Segun Montoro la deuda era 8000 millones al año, echa cuentas. Y lo decía uno del Pp. Aqui lo que se va a condonar es la deuda a todas las autonomías y poco más. Te recuerdo que cuando Aznar y Pujol pactaron la cesión del 30% del IRPF, todos se rasgaron las vestiduras, y como acabó, todas las autonomías reclamaron y obtuvieron el 30% del IRPF. Esta tiparraca es una mala persona, y no puede acabar bien, tiene que pagar entre otras cosas por sus crímenes.
    Saludos

    ResponElimina
  4. Condonar a cargo de qué cuenta?Vía emisión de Deuda de España,para que la compre Alemania?.Lo mismo a cuenta de aumento fiscal.No sé, toda suena mal,muy mal.Mientras tanto todos cabreados
    Saludos

    ResponElimina
  5. No, cabreados hay pocos, falsamente cabreados bastantes más, porque en el fondo a todas las autonomías esta condonación les interesa, sobre todo, a los valencianos. Además. Este es un tipo de deuda que nunca se acaba pagando. Suena a música celestial, o lo acabará sonando, si 'Juntsxl'estropici' no lo estropea todo.
    Saludos.

    ResponElimina
  6. La lideresa 2; la 1 encara es la Espe...

    ResponElimina
    Respostes
    1. La 1 s'ha escapolit de totes les escomeses de corrupció, sis dels seus col·laboradors han anat a parar a la garjola, però ella... de rositas.

      Elimina
  7. Los números no son mi fuerte, lo que si se es que ayer fue mi hijo por un dolor de pie al ambulatorio y el especialista de los huesos no tiene hora hasta dentro de mes y medio. Hoy está cojeando y al final ira a un privado, ya me lo ha dicho.
    A mi, a mi edad, Francesc, me la suda todo, to-do, pero que esto está en plena decadencia y que los políticos en general han ayudado al declive, no me cabe duda.
    salut

    ResponElimina
  8. Com diria Laporta: 'Que no estamos tan mal', després de superar la pandèmia deu n'hi do de com ens n'hem sortit de bé. Pot anar a urgències, el faran esperar 3 o 4 hores pero l'atendran.
    Salut.

    ResponElimina
  9. Cuando Madrid era sobre todo capital centralista, ¿quién nos robaba?

    ResponElimina