ELS DEL TEMPS, COM EL MET DE RIBES

1 - El dia d'avui, 14 de setembre del 2024, Barcelona es despertarà sota un cel majorment clar, amb alguns núvols alts que no afectaran significativament la lluminositat. Al llarg de la jornada, s'espera que el sol brilli intensament, especialment a les hores centrals del dia, cosa que permetrà gaudir d'un temps agradable i càlid. Les temperatures oscil·laran entre els 15 i els 24 graus. El matí començarà amb un ambient fresc, aconseguint els 18 graus a les 9 del matí. A mesura que avanci el dia, la temperatura anirà en augment, arribant al punt màxim al voltant de les 2 de la tarda, quan es preveu que es registrin 24 graus. A la tarda, les temperatures començaran a baixar lentament, situant-se al voltant dels 21 graus cap a les 7 de la tarda. elperiodico.com

2 - Un fenomen meteorològic poc comú està a punt de copejar Espanya i gran part de l'oest i sud d'Europa. Un corrent d'aire extremadament fred envairà el territori, fent que les temperatures caiguin de forma dràstica els propers dies. Així ho ha advertit el meteoròleg de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), J. J. González Alemán, que qualifica aquest esdeveniment com una cosa "certament extrema" per a l'època de l'any. S'espera que els matins de divendres i dissabte siguin especialment freds, amb temperatures per sota dels 10°C a moltes zones i amb registres que cauran fins i tot per sota dels 5°C a ciutats com Burgos, Sòria o Vitòria-Gasteiz. L'agència també adverteix de la possibilitat de gelades als Pirineus, mentre que el sud-est peninsular experimentarà una caiguda notable en les temperatures. - elperiódico.com

3 - Segons els experts meteoròlegs i climatòlegs i cabanyolegs en general, aquest estiu passat ens havíem de fregir de calor, ens havíem d'asfixiar, i resulta que només ha fet calor i no massa, quinze dies, almenys a la Creu Alta de Sabadell, on tampoc ha plogut ni de lluny el que varen dir que plouria. I és que si fins abans de l'esclat del canvi climàtic, l'índex d'encert dels meteoròlegs era molt baix, ara ja està sota terra, jo crec que estan desconcertats pel comportament del temps, tota la informació anterior acumulada ja no els serveix i van donant pals de cec. Estan a punt de superar en inutilitat als àrbitres assistents, abans coneguts com a liniers, i a més no tenen un VAR que els pugui ajudar. 

Sincerament, l'espai del temps s'hauria de suprimir de teles, ràdios o diaris en obert, i els que realment necessiten aquesta informació, com seria la pagesia o els llogarrons turístics es podrien subscriure a alguna plataforma que els informes i que segurament en no ser pública tindria almenys una mica més de rigor y menys alarmisme. Clar que si a TV· els treus l'espai del temps i el futbol (bé, el Barça) el TN duraria 5 minuts, que ben mirat no estaria malament, a les alçades en què estem, un TN a les nou de la nit quan tenim informació 24/7 constantment, no sembla massa útil ni necessari,

4 - Que consti que la meva aversió als meteoròlegs no és nova, aquest escrit és del 4 de setembre de 2011, i el sembla que queda palès que no em cauen gaire bé. Els del temps, fan com el Met de Ribes, anar fent riu avall.


DE LA INUTILITAT DE L'ESPAI DEL TEMPS - 4-9-2011. - Dissabte al matí vaig anar a Vilanova del Vallès. No vaig agafar la bicicleta atès els del temps havien avisat el dia abans que el dissabte plouria molt. Tant a l'anada com a la tornada, a Catalunya informació anaven avisant periòdicament que la gent anés amb compte atès els aiguats serien molt forts i sobretot que vigilessin amb les rieres. No va caure ni una gota al Vallès el dissabte en tot el dia i quatre gotes el diumenge al matí. Les rieres segueixen resseques i els del temps han ben errat en el seu pronòstic.
És una de les coses que no acabo d'entendre, que als informatius radiats o televisius donin tanta importància al temps, quan no tan sols no en té, sinó que no té sentit donin els pronòstics. Erren massa quan la situació s'aparta de la normalitat, espanten la gent i perjudiquen l'hostaleria i als llocs d'esbarjo. I quan encerten és quan ja sabem - cadascú al seu territori - el temps que farà. Si algú vol informació té on consultar per informar-se i no cal malbaratar el temps radiat o televisiu. La vida segueix cada dia faci el temps que faci, i el que succeeix és que s'ha generat com una obsessió per saber el temps que farà. Abans ho pelaven ràpid, però cada vegada ocupen més temps d'un TN com el de TV3 prou escadusser. 
Com els àrbitres assistents, si erren més del compte, vol dir que no serveixen per a gran cosa i serà millor suprimir-los. El gremi d'hostaleria ho agrairia, els xiringuitos de la platja també, i els de la neu encara més.

17 Comentaris

Més recent Anterior