Austràlia és el primer gran país del món que eleva fins als 16 anys l'edat per obrir compte a les xarxes socials. Ho ha anunciat aquest dijous el primer ministre, Anthony Albanese. La mesura va ser presentada al setembre, sota l'argument que “les xarxes socials estan perjudicant els nostres fills”, va dir llavors Albanese. “Li posaré fi”, va emfatitzar llavors, en referència als danys que causen les xarxes, a les quals va comparar amb l'alcohol, la venda del qual està prohibida a Austràlia fins als 18 anys.
A Espanya, el 68% dels menors de 10 a 12 anys utilitza les xarxes socials
Quan els xavals intentin obrir-se un compte, els seus pares podran dir, va teatralitzar ahir el primer ministre: “Em sap greu, col·lega, això va contra la llei”. Col·lega, bro. Si bé la llei encara trigarà alguns mesos a aplicar-se –ha d'anar al Parlament i, després de la seva aprovació, encara trigarà dotze mesos més a entrar en vigor–, Austràlia prohibirà les xarxes als que ja les tinguin i als que estiguin autoritzats pels seus pares. Albanese palesa que és analògic en emprar 'bro' que és una expressió obsoleta, molt de boomer.
Albanese va aclarir que seran les xarxes les que hauran de verificar l'edat dels seus usuaris, d'acord amb les normatives en què ja treballa la Comissió Australiana de Seguretat Electrònica, i seran durament sancionades si no compleixen aquesta llei. Aquestes mesures seran pioneres al món, va valorar ahir la ministra de Comunicació, Michelle Rowland. Aquesta regulació afectarà Instagram, TikTok, Facebook, X i YouTube, encara que es preveuen “excepcions” per a plataformes considerades “de baix risc”, va dir Rowland, sense concretar-ne més.
Amb aquest anunci, Austràlia es col·loca al grup d'administracions que prenen mesures contra el segrest de l'atenció dels menors i els danys que, segons van demostrant cada cop més les investigacions científiques, ocasionen en la salut mental i afectiva.
A tot el món creix el debat per regular d'alguna manera l'ús de les xarxes entre els menors, però amb mesures erràtiques i poc homogènies.
El primer que li ve al cap a un, és ¿amb quina facilitat se saltaran les normes els menors de 16, quan vulguin accediran a les xarxes?, no són analògics i aquesta prohibició està feta per nadius analògics. De fet, l'accés a internet s'hauria d'autoritzar a partir dels 90 anys, abans d'aquesta edat continua sent inquietant el seu ús i molt nociu per la toxicitat. Sense xarxes fins als 16 és la nova norma Australiana que apunta que acabarà en no res. No es poden posar portes al camp ni controls parentals a Internet.
Me parece que no resultará,hará daño a los que la utilizan de forma correcta,formando grupos de amigos,sin más. A las malas,con un permiso parental sería suficiente.
ResponEliminaSaludos
Eso mismo pienso yo, se saltarán la media a la primera.
EliminaSaludos.
No digo que sea bueno o malo, la verdad es que ya forma parte de la educación, y en Australia, tierra inmensa, un continente de ocho millones de km2, muchísimos de los colegiales tienen clase por la red debido a que muchos de ellos viven en medio de la nada, en campos agrícolas o granjas ganaderas, incluso se mueven en avionetas pequeñas, de dos plazas, así que no se como lo harán.
ResponEliminaProhibiendo al igual lo hacen más atractivo.
No sé, ya te digo
salut
Segur, prohibir és incitar a consumir, no crec que la mesura funcioni.
ResponEliminaSalut.
Una chapuza. Mi opinión es que lo que hay que hacer es acotar bien a esas redes conflictivas y no a sus usuarios. Pero claro; eso supone un esfuerzo económico y de medios que al parecer nadie está dispuesto a asumir.
ResponEliminaY prohibir-les del tot? ni facebook, ni X, ni tik tok, només whatsapp que és intern i Instagram que és inofensiu (de moment). Reflexionem-hi.
ResponEliminaHola Francesc. Acotar no vol dir prohibir. Normes clares i vigilància del compliment. Sancions proporcionals al poder econòmic d'aquestes companyies etc. Hi ha moltes coses que es poden fer i que no es fan. La vigilància suposa un esforç important que ningú vol assumir ni proposar.
EliminaAcotar vol dir reintegrar als seus llocs de treball a tots els que Musk es va carregar en entrar a Twitter per vigilar als transgressors, i això costa molts diners. I als governs occidentals, aquest descontrol en el fons ja els hi va bé.
ResponEliminaAcabo de ver en tv3,una entrevista con Artur Mas, las preguntas sobre el espacio Convergencia actualmente, el momento independentista actual, el jefe de la oposición en el Parlament actual(si es que lo hay),la fuerza real de Junts ante el Gobierno Central, la financiación singular para Cataluña ,el juicio a la familia Pujol el año que viene .Muchas más preguntas, vale la pena verlo, si está grabado
ResponEliminaA mi sí que me interesa escuchar a estos personajes y no a la cantidad de politólogos
aficionados.
Saludos.
El juicio a la familia Pujol creo que lo están alargando a ver si la palma el patriarca. En cuanto a Mas, bueno, es el ídolo caído, que ya no se va a volver a levantar, por eso opina sobre lo que le parece sin ningún impedimento.
ResponEliminaSaludos.
Sí, pero estaba dentro, sigue la política y no diría no a una segunda oportunidad. Sobre todo la opinión que tiene él sobre el espacio Convergente. Sus ideas son la que son, pero las escuchas sin filtros. Lo malo de hoy día es escucharlas en boca de otro, hay que ir al emisor directo.
ResponEliminaCon respecto al juicio de los Pujol, dice que el juicio, desgraciadamente ya está hecho por la sociedad y eso condiciona, que se debía haber hecho antes. Como dices,tú,viendo el aspecto de degradación corporal de Jordi Pujol, lo más probable es que no llegue o que lo alarguen
Saludos
A Mas se lo cargaron los de la CUP, cuando el paso al lado, se jactaban los de la CUP de haberlo mandado a la papelera de la historia.
ResponEliminaSaludos.