COM CREAR IMATGES AMB LA IA GROK DE X


La IA de X, Grok, és capaç de generar imatges hiperrealistes de coses que no han passat, com aquesta partida d'escacs entre Pedro Sánchez i Felip VI jugant una partida d'escacs en un jet privat, Donald Trump sent arrestat per Kamala Harris o Xavi Hernández reencarnat a Kill Bill de Quentin Tarantino. IA de X (Twitter) que ja poden utilitzar tots els seus usuaris gratuïtament, és capaç de generar imatges hiperrealistes com si aquests esdeveniments haguessin passat de debò.
Grok és el nom del 'chatbot' amb què Elon Musk vol presentar competència al ChatGPT. Amb la seva empresa XAI, ha desenvolupat aquesta IA que està integrada a la xarxa social X. genera imatges molt realistes amb qualsevol mena de situació. A diferència d'altres IAs, la d'Elon Musk no té cap filtre ni cap límit ètic, cosa que ha desencadenat que molts usuaris de la xarxa social comparteixin imatges racistes, sexistes i que inciten a la violència. Lamine Yamal atracant una dona gran, Vinicius saludant un mico o dictadors amb samarretes de futbol podrien ser alguns dels múltiples exemples.

Altres eines d'intel·ligència artificial com Gemini (Google) o ChatGPT (OpenAI) tenen unes línies vermelles que garanteixen uns mínims ètics, no generen imatges amb continguts problemàtics. Aquesta és la gran diferència amb Grok.

Com crear imatges amb Grok? - Des d'aquesta setmana és possible accedir a Grok de manera gratuïta. Per fer-ho, cal ser usuari de X i tenir almenys set dies d'antiguitat i tenir associat un número de telèfon. Depenent de si utilitzeu la xarxa social al telèfon mòbil oa l'ordinador, trobareu aquesta IA al menú principal oa la barra d'eines. Un cop a dins, pots xatejar, generar imatges i analitzar fotos. "S'apliquen límits", es pot llegir al missatge amb què animen que utilitzis el xatbot. La versió gratuïta per a aquells que no tinguin Twitter Premium compta amb algunes limitacions d'ús, com ara generar un màxim de deu missatges en un període de dues hores o analitzar tres imatges al dia.

Sembla que Grok ha de millorar, sobretot a les imatges del Rei i Sánchez es nota molt que són prefabricades, l'expressió dels ulls és inexistent. Per cert, una partida d'escacs només amb blanques.

Comparteix:  

Comentaris

  1. Uffff...blancas juegan y ganan... Se ha comido todas las negras...
    De todas maneras, las piezas, en el tablero, están mal colocadas. Frente al encantado de conocerse, el tablero luce bien, el casillero blanco está a su derecha, luego cap problema, la imagen se ve prefabricada de la manera y modo que disponen las piezas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El Rei està aconseguit, però Sánchez no té expressió, quan a la vida real és a l'inrevés.

      Elimina
  2. Ocurrirá que la vulgarizacion de imágenes, pierdan interés, ya no te fies, ni las consideres para tomar un criterio. A ml las imágenes de los ucranianos matando rusos, destrozando sus tanques, me río de ellas. Pasó lo mismo con el destape en el cine, tanto interés en ver tetas, luego entró cansancio.
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Las deep-fake no son nuevas. Llevan más de doce años entre nosotros. En la serie Madam secretaria de 2012 ya tratan sobre el tema. Por cierto, Ayuso y MAR seguro que han bebido mucho de las ideas de esta serie.
      Saludos.

      Elimina
  3. Estoy viendo 100 años de soledad, miniseries. En cuanto Ayuso no me interesa, me sobran hasta los de aquí, como para seguirla a ella
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tengo mis reparos, aunque si alguien fue capaz de llevar 2,666 al teatro, porque no 100 años de soledad 16 episodios y ocho horas.
      La critica la deja muy bien (7,5 puntuación sobre10)

      ""Hace un trabajo impresionante al racionalizar la idiosincrásica y discursiva novela de García Márquez en ocho horas ágiles pero reflexivas, contemplativas y, sí, realistamente mágicas"

      Saludos

      Elimina
  4. X cada vez más peligroso y cada vez más al servicio de los intereses de esa pandilla de "predators". Grok es ya, lo último (o penúltimo) que le faltaba. Me siento muy satisfecho de, aunque yo sea un minimus homo, haber abandonado esa máquina de falsedades como es X y que ya no se parece en nada a lo que fue Twitter en su mejor época. Espero que alguna vez alguien despierte y le ponga los límites necesarios.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En el fons Grok és positiu, ensenya molt el llautó.

      Elimina
  5. Yo no creo en la censura. Creo que hay que educar para que la censura no haga falta.
    Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eso es una utopía, dile censurar dile desenmascarar, pero hay que desenmascarar a estos farsantes.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada