{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

EUFEMISMES DE LA NEOLLENGUA


Maria de los Dolores de Cospedal, la ministra que tan sobrades mostres ha donat, en diferit, de la seva capacitat intel·lectual, és la gran gestora d'aquest desorbitat augment del pressupost de Defensa, un 32% sobre 2016. Doneu una ullada als diners que es dedica en veritat a educació, sanitat, cultura, ciència, a la dependència o la pobresa infantil i vegeu quant de socials
És cert que s'ha vist obligada a aflorar, per mandat del Tribunal Constitucional, una herència del seu predecessor, Pedro Morenés, que utilitzava crèdits extraordinaris aprovats per Real Decret per comprar armament. El programa que ell va aprovar ascendeix, per cert, a 30.000 milions d'euros dels que resten per pagar 20.000 milions. Així i tot el pressupost real augmenta i en algunes partides de forma desorbitada, fins a un 442%.

Cospedal és la ministra idònia per als nous temps. Ha nomenat a més un nou cap de l'Estat Major de l'Aire que, segons declara, "procura tenir Déu present en totes les seves decisions". Ha destinat precisament a Morenés, exministre i vinculat a empreses d'armament, com a ambaixador a Washington encara que no pertany a la carrera diplomàtica. La mateixa ciutat on resideix Donald Trump. L'encara secretària general del PP és la persona que va definir perfectament la seva ideologia en declarar: "El primer que necessita un país és seguretat. Si no tenim garantida la nostra defensa i la nostra seguretat, tant és tenir garantit el subsidi d'atur, la sanitat pública o la millor educació".

Una cosa va canviar quan els Ministeris de la Guerra van passar a dir-se Ministeris de Defensa: els eufemismes de la neollengua. I de la propaganda i sembra de por que cualla en els ciutadans més indefensos mental o emocionalment. Fins fer-los témer més un hipotètic atemptat que la precarietat que mata cada dia. Els danys que ocasiona la pobresa i la injustícia són infinitament superiors als que causa l'acció terrorista dels fanàtics, una acció terrorista que a més no ens poden garantir que aconseguiran evitar, per més diners que es gastin en armament.

Només hi ha que fixar-se amb la diferencia entre els 5.700 milions d'euros dedicats a defensa i els 800 milions d'euros dedicats a cultura, és clar que estem davant d'indigents mentals de dretes i tambè davant una imminent guerra contra la Gran Bretanya per la cosa aquesta del penyal de Gibraltar i cal preveure que s'hauran d'enviar tancs per la Diagonal i a TV3, i això exigeix molta despesa.

De la pluja de milions que va prometre fa quinze dies don Mariano, res de res, ni a Catalunya ni a la resta d'autonomies, més és menys o menys és més, i aqui hem passat de l'augment del 0,21 dedicat a ajudes socials a l'augment del presupost de Defensa d'un 32%, mentre Rajoy el gran procrastinador, contínua estèril, impàvid i inasequible al desànim.

Publica un comentari a l'entrada

10 Comentaris

  1. Déjate de puñetas.
    Problemas que le veo:
    El peinado....demasiado corto para mi gusto. Un poco más largo y el castaño menos oscuro.

    Los andares: La cogen a contra pie, no es o más fotogénico para ella.

    El vestido:
    Esto se divide en dos partes, la chaqueta y la falda.

    La chaqueta le queda prieta, ajustada, falta de flexibilidad. Bien por el color, así gris... Ahhh la falda...la falda se le arruga en dos vertientes horizontales que hacen de su andar una incomodidad viva.


    Ahhhh¡

    Prietas están las filas...No puedo añadir lo que quisiera...pero no me la toques....yo la vi primero.

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. per edat, jo vaig primer, que la Cospe és molta Cospe

      Elimina
  2. Coincido con Miquel, a mi la Cospedal me "pone", hace cara de niña perversa amante del cuero.

    Bueno, hemos acumulado una factura tremenda por la compra de armamento de dudosa efectividad ( algo entiendo del tema) y de incierto uso. Casualmente, los ministros de defensa del PP siempre han estado vinculados laboralmente a la industria del armamento. Y deja unos margenes de beneficio tremendos..... ¡¡ para unos pocos !!.

    -Un portaaviones multi-uso, como una navaja suiza, y como las navajas suizas, no sirve absolutamente para nada.

    - Una clase de submarinos carísima, y con un diseño equivocado que ha obligado a añadirles veinte metros de eslora en un corta y pega, ¡¡ porque era incapaz de emerger una vez sumergido !!.

    Y podria citar cinco o seis mas "genialidades" en armas ya compradas y pendientes de pago, cuyas "comisiones" son la jubilación dorada de nuestros excelsos ministros.

    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. el super submarino em sembla que encara no flora, nomès baixa, i la resta es això, deutes antics de Morenés i comissions varies. Quan a de Cospedal, per ella sóc capaç fins i tot de jurar bandera.

      salut

      Elimina
    2. Cuerooooooooooooooo ¡¡agggggggggggggggggggggggggggggg

      Elimina
  3. La veig força satisfeta. Es veu que necessita tot un exercit ben quadrat.En quant al seu estilisme hi hà molt a dir eh! començant per les sabates que no es que hagin de ser del mateix color que el vestit, és més, crec que amb uns stilettos guanyaria molt, i el tall de la jaqueta, la part de l'escot, no és gaire elegant, els pits li queden com dos ous farrats. I si, el cabell li queda millor llarg, exactament dos dits per sobre de l'homro seria el seu estil...però si que és infinitament més atractiva que l'altre pepera per excel·lència...i ara que m'hi fixo, això blanc que porta sota la jaqueta son les calces o una faixa que li arriba per sota el coll, clar que les dones de la política catalana també necessiten un bon repàs de pentinat sabates i jaqueta...en general no son gaire elegants, la Cospe potser és la més elegant, però li falta polir aquets detalls, sobretot en un jornada en la que passa revista..

    ResponElimina
    Respostes
    1. té el seu punt, pero tens raó la seva elegancia a l'hora de vestir es discutible, clar que és antiga i vesteix com a tal.

      Elimina
  4. El granate haguès sigut el color perfecte pel seu vestit jaqueta. Com el de les boines.. :D

    ResponElimina
  5. Però com que no ho és seria com una disfressa, però estic amb tu, per passar revista hauria de ser militar.

    ResponElimina