Aquest comentari és de desembre de l'any 2008, concretament del dia 24. L'he volgut recuperar a ran de l'assalt al Parlament  Txetxé d'ahir, l'últim succés d'un llarg conflicte i on van morir dos policies, un civil i tres guerrillers. Aquest és de moment,  l'últim dels esdeveniments sagnants del conflicte de Txetxènia, on gràcies a la fèrria censura del Kremlin del Sr. Putin (l'altre no és més que el seu titella) a penes s'en parla. Txetxenia pertany a la llarga i injusta llista de guerres oblidades, el front d'Orient que diria Orwell.

"A Txetxenia oficialment no hi ha guerra, la terminología adequada seria conflicte intern, que és una manera de treure’s les puces de sobre d'Europa i la ONU per a no intervenir en els conflictes en que hi hagi pel mig Rússia que entre altres coses té l'aixeta del gas i el petroli per Europa.
De conflicte intern tracten doncs la guerra brutal, anorreadora i desesperada que hi ha entre Txetxenia i Rússia. No se’n parla (ho va fer Politovskaia i la varen assassinar) És aquesta guerra una de les oblidades, pitjor encara, és la guerra silenciada, simplement no existeix, no se’n parla, però hi és.
Txetxenia és molt important per a Rússia, pel seu territori hi passen els oleoductes provinents dels jaciments del "mar Càspio", una de les reserves de cru més importants del món), que travessen el Caucas cap al mar Negre. Aquesta és una situació geo-estratègica molt important. Si Txetxenia s’independitzés, Rússia perdría el control de la distribució d'aquest petroli, a part que la independència podria causar un efecte dominó en un territori ja per si mateix força conflictiu, Ossetia i Geòrgia fa poc enfrontades, són veïnes de Txetxenia.
Rússia no està disposada a continuar perdent poder i influència a la zona, i més quan Occident està impulsant la construcció d’un nou oleoducte que, provinent del mar Càspi, passaria per l’Azerbaidjan i Geòrgia i desembocaria a la Mediterrània per Turquia.
La primera guerra de Txetxenia va ser impulsada per Boris Ieltsin i va acabar amb un sonor fracàs. Putin, en canvi, n’ha tret uns rèdits polítics molt més elevats en presentar aquesta guerra en clau patriòtica a l’interior, i en clau islamista a l’exterior, fet que li ha permès guanyar un ampli suport internacional, sobre tot perquè fan veure que es creuen la versió oficial d'en Putin i no fan preguntes.
No son caps sants els txetxens, l'atemptat a Moscou o el de l'escola de Beslan (Ossetia) en són un lamentable exemple, però el que és cert és que els estan massacrant i exterminant davant la passivitat d'Europa i els seus aliats. En la seva capital, Grozni, no hi ha ni un sol edifici dret, i no hi ha manera d'aconseguir cap informació de que està passant realment, Politovskaia ho va intentar i la varen assassinar. Fa ara molts mesos que no veig cap noticia als diaris ni als informatius de la TV, tecnicament el conflicte és allí on li interessa a Putin, no existeix, no s'en parla, s'ha oblidat. Txetxenia, la més ignorada de totes les guerres oblidades."