La història d'Amina Arraff, la blogaire siriana defensora dels drets dels gais pretesament detinguda pel règim de Baixar al-Assad, ha estat una falsificació. Els principals mitjans de comunicació internacionals van publicar entrevistes amb la suposada activista i van fer-se ressò de la seva detenció per les informacions publicades al blog A Girl Gay in Damascus. Ahir, Tom MacMaster, un nord-americà que estudia a Escòcia, ha penjat un post al blog discupant-se per haver-se inventat el personatge. L'impostor es defensa argumentant que només pretenia "il·luminar per a l'audiència occidental les lluites de la gent que viu en ple alçament al Pròxim Orient". La comunitat gai, però, ha reaccionat amb contundència. "Per culpa seva, senyor MacMaster, molts dels activistes reals del moviment gai estem en el punt de mira de les autoritats sirianes", estriu Daniel Nassar al blog Gay Middle East.
Aquesta noticia o falsa noticia d'aquesta suposada activista, és una més de les que s'han donat per una gran part dels mitjans sense comprobar la font. Cuantes se'n deuen colar del falses al cap dels dies? Ja entenc que els blocaires no certifiquem la veracitat d'una noticia, no tenim cap obligació de fer-ho mentre citem la font, però aquesta font, en ser professional, si que s'hauria de prendre la molestia de comprobar la veracitat de la noticia abans de publicar-la. I és que sovint moltes d'aquestes noticies no se mai si me les haig de creure seriosament o publicar-les a Collonades. I aixó no és bo, perquè és el triomf de la desinformació, de la banalització de la noticia en la que prima més la rapidesa a l'hora de publicar-la i el titular cridaner que no pas la seva confirmació.

El torero Ortega Cano va xocar amb un altre vehícle i el conductor del mateix va morir mentre el torero resta viu encara que en coma. Algú recorda el nom del conducdtor que va morir en l'accident?. No! a penes se n'ha parlat, una nota breu el primer dia i tota l'atenció s'ha centrat en la figura del torero. Ah! el conductor mort es deia Carlos Parra Castillo "El belga" i tenia 48 anys, si m'haig de refiar de la informació de El País.