el semovent és el de la dreta
- Un veí de Camprodon ha estat multat amb 500 euros per muntar a cavall quan superava el límit d'alcoholèmia que la llei preveu per als conductors de vehicles. En la sanció, que li van imposar els Mossos d'Esquadra, en l'apartat corresponent a la matrícula del vehicle els agents van escriure "cavall", en el requadro de la marca, hi van posar "Lluna", el nom de l'animal, i en el model, "negre", encara que el cavall era marró. Els fets, dels quals aquest divendres es fa ressò El Punt Avui, van tenir lloc el 13 d'octubre, quan el genet venia de prendre unes cerveses a la popular fira d'Espinavell per la carretera de Molló a Camprodon. A l'altura de Can Moi es va topar amb un control dels Mossos d'Esquadra, que el van parar i li van recriminar que havia de circular més a la dreta de la vorera. Els agents el van deixar passar però, a l'altura de la caserna de la Guàrdia Civil a Camprodon, l'home se'ls va tornar a trobar. Llavors li van dir que s'havia de sotmetre a una prova d'alcoholèmia. En la primera prova, el genet va marcar 0,47mg/l, i en la segona, 0,37mg/l --el límit està en 0,25 mil·ligrams per litre--, i li van imposar una sanció de 500 euros.
En la denúncia, un dels agents va especificar que "el senyor que anava a cavall circulava per la C-38, per tant és conductor". Els Mossos també van intentar immobilitzar el vehicle-cavall, però al final van permetre al genet endur-se la seva euga, això sí, a peu.
El denunciat no entén per què ha de pagar la multa i ha posat l'assumpte en mans d'advocats perquè recorrin la sanció dels Mossos. La clau per resoldre la legitimitat d'aquesta denúncia radica en si el cavall té o no categoria de vehicle. Diversos juristes citats pel Punt Avui apunten que el reglament de trànsit regula les infraccions comeses pels conductors de tot tipus de vehicles, però consideren que el cavall o qualsevol altre animal no està inclòs en la categoria de vehicles ja que la llei defineix els vehicles com aquells aparells de funcionament mecànic. I si el cavall no és un vehicle, argumenten, el seu conductor no podria ser multat en virtut del reglament de trànsit. 
Una vegada més els mossos d'Esquadra s'han cobert de gloria, han estat incapaços de diferenciar un cavall d'un vehicle i ni tan sols varen ser capaços d'encertar amb el color del pel de l'animal,  que em sembla a nivell de transit està tipificat com a 'semovent'. Mossos d'Esquadra "apatrullando el Principat"