El rei Joan Carles ha escrit una carta en què demana als espanyols que remin "a la vegada" i caminin "junts" per superar les dificultats actuals. Joan Carles, en la inauguració del curs judicial, a Madrid. 
Just una setmana després que milers de catalans sortissin al carrer per demanar la independència, el cap de l'Estat ha penjat un text a la nova web de la Casa del Rei en què subratlla el "moment decisiu per al futur d'Europa i d'Espanya" i denuncia que el pitjor que es pot fer és "dividir forces, encoratjar dissensions, perseguir quimeres".
Joan Carles també apel·la a l'esperit de la transició i demana que es recuperi el "sacrifici dels interessos particulars en nom de l'interès general".
Aquesta carta s'ha donat a conèixer dos dies abans que el president de la Generalitat, Artur Mas, es reuneixi a la Moncloa amb el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy.
-
Obviàment el Bourbon no ha escrit aquesta carta a la seva pàgina web, no dona per a tant el seu intel·lecte escadusser i atrofiat per ingestes líquides variades i la vida de dropu que ha dut de sempre. Ell, que ni tan sols dignament es representa a si mateix no és qui per di res ni aconsellar res a ningú, que se'n vagi a caçar elefants o óssos borratxos que és lo seu. Ah! I mai millor que ara se li podrien rebotar unes paraules seves:

¡PORQUÉ NO TE CALLAS!.

Ho sento, ho ha tornat a fer, va dir que no tornaría a passar i l'ha tornat a vessar. Ah! i no cal que es disculpi, diria que en general, ens importa un rave, el que digui ell, i la resta de dropos que hem de mantenir.