EMPRESARIS? o EMPRENEDORS?


Escoltava avui al líder del PSc dient que s'havia d'ajudar als Empresaris i als emprenedors, d'incentivar-los (es veu que ells ho faràn, o farien ) i la veritat, m'ha creat un dubte raonable. Quina és la diferència entre Empresari i Emprenedor?. En principi tots els Empresaris son emprenedors i a la inversa, els Emprenedors són Empresaris, en línies generals, que a una banda i l'altre hi ha excepcions, o aixó em sembla. Succeeix que s'ha posat de moda la paraula 'emprenedor' i tothom se n'omple la boca. De fet, Empresaris i/o Emprenedors, si depen la seva subsistènca del PSc ho tenen molt magre, tan magre com el propi PSc a les eleccions del 25-11.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Ara no queda bé dir 'empresari', sembla fatxa, una bestiesa com qualsevol altra... això és aquesta esquerra de pa sucat amb oli per a la qual l'empresari sempre era el dolent de la pel·lícula i després va a festejar-lo sense manies.

  ResponElimina
 2. Ara a l'institut s'ensenya una matèria que es diu empreneduria, que a mi em sóna a emprenyamenta...

  ResponElimina
 3. La parauleta sempre m'ha resultat repulsiva, pero quan la pronuncia el Navarro ja em fot fàstic. Crec que aquest home s'hauria de preguntar de preguntar quina diferènci hi ha entre socialista de carnet i socialista d'idees, que és allò que compta de veritat. I que vigili, que potser no treu l'escó i s'ha de quedar a Terrassa.
  I que consti que el qui escriu això no ha votat mai a la dreta del PSC.

  ResponElimina
 4. Vull dir que sempre he votat ICV, que no espensi que voto la dreta xirucaire d'ERc,

  ResponElimina
 5. el PSc o el que en queda d'ell, comença a ser preocupant Júlia.

  ResponElimina
 6. Ostia Lluís!, ets tu el que vota ICV, pares del meravellós lema "Catalona is not CIu" de suposada autoria de Mossen Herrera.

  ResponElimina
 7. Un empresario es que crea o mantiene una empresa, que es un conjunto de ideas y personas con un fin, el las dirige y guia. Un emprendedor, es el que tiene iniciativa propia, y puede ser empresario o asalariado, que no siempre van unidos ser emprendedor con ser empresario o ser empleado y no tener iniciativa. Idea esta que no mucha gente tiene clara...
  Un saludo

  ResponElimina
 8. buena definició Temujin, tomo nota.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada