Vaga


Vaga - Una vaga és una acció empresa de forma individual o per un col·lectiu social que consisteix a deixar de fer una cosa o coses, dintre de les funcions del col·lectiu o individu, per a exercir una pressió social, amb vista a l'obtenció d'un objectiu concret.

Vaga laboral: En molts països és reconeguda com un dret dels treballadors. Consisteix bàsicament a deixar de treballar amb l'objectiu d'aconseguir avantatges laborals o socials, encara que pot ser manifestada d'altres formes:

Piquet : Grup de vaguistes que intenten que els altres facin vaga, pressionant a la resta del col·lectiu, pacíficament o no. Als piquets pacífics se'ls sol denominar piquets informatius ja que se suposa que tan sols informen del dret inherent de vag".

Aquesta és una definició a la Viquipèdia de la vaga. Una definició antiga i obsoleta com la vaga en si mateixa. La manifestació d'avui m'ha sonat a rància, a deja vu, amb uns eslogans patètics i rancis, Berlanguians. M'ho deia aquest matí una mossa d'esquadra, som al segle XXI i es manifesten amb clixes del XIX. S'haurien de modernitzar una mica. De fet, escoltant una versió 'sui generis' del 'resistiré',  amb els voceros i el seu megàfon, només hi faltava la cabra. Molt soroll per no res.

Publica un comentari a l'entrada

5 Comentaris

  1. A més, no sé quin valor té que molta gent faci vaga de forma obligada a causa dels piquets 'informatius', de tancar l'accés als mitjans de comunicació i, sobretot,per no tenir problemes, s'ho haurien de fer mirar, els sindicats, però són molt dictatorials tot i que parlin tant de democràcia. A més, sembla que molts càrrecs sindicals siguin vitalicis, sempre hi ha els mateixos, sense renovació, per això no han evolucionat ni saben en quin món viuen, encara.

    ResponElimina
  2. I també comptar amb els resultats i amb el que es vol aconseguir, l'únic objectiu és fer soroll, ja es veu amb qui anem de bracet, Malta, Xipre, Grècia, Portugal... a la resta han fet aturades puntuals i no aquest carnaval sorollós que només porta mal rotllo.

    ResponElimina
  3. Piquet : Grup de vaguistes que intenten que els altres facin vaga,".. Ja está i punt ¡¡¡¡

    ResponElimina
  4. Es aixo Júlia, moltes botigues no han obert per por als piquets, i a més a més qui ha convocat aquesta vaga, són els Sindicats que tenen molt a veure amb aquesta crisi amb la seva connivència amb el Govern, ocupant consells d'administració de Bancs i caixes. Uns sindicats que cal no oblidar cobren de l'Estat i que per cert costen a l'erari 500 milions d'euros més altres martingales.

    ResponElimina
  5. Si hace 140 años no hubiese habido piquetes, seguiríamos trabajando seis días a la semana y doce horas diarias, Si hace 80 años no hubiese habido movilización las mujeres no hubiesen tenido voto, la Seguridad Social es fruto de movilizaciones, las pensiones y la jubilacion pagada han sido fruto de movilizaciones y de luchas. Imagino que en aquel entonces muchos dirían que eso no servia para nada y cuando cobran su primera baja o su merecida pensión ni siquiera se acuerdan porque la cobran, somos asi, pensamos que los derechos se consiguieron con buenas palabras y nos los dieron por "nuestra cara bonita". Pero desgraciadamente no fue así, hubo movilizaciones, piquetes, esquiroles, piedras gasolina y violencia y de eso tenemos derechos, es triste, pero es así...

    ResponElimina