"Desde 1964 los panaderos de Bimbo nos hemos enfrentado al siguiente dilema: Si hacíamos un pan sólo con ingredientes 100% naturales, sólo duraría un día. Tantos años de dedicación al oficio tenían que dar sus frutos. Hemos creamos el doble horneado, un nuevo proceso de elaboración parecido a la pasteurización, gracias al cual el pan se mantiene tierno durante más tiempo. Hoy tenemos el orgullo de presentar el primer pan de molde elaborado sólo con harina, agua, levadura, un poco de aceite de oliva y una pizca de sal."


Aixó és el que diuen els forners de Bimbo, lo qual vol dir que o no són forners o el publicista que ha escrit el text no té ni idea del que parla. 

En primer lloc es pot fer un pa amb ingredientes naturals que duri tres quatre i fins i tot cinc díes. Abans es feia molt, s'en diu pa de pagès de kilo o de dos kilos. Només cal prendre's la molestia de tallar la primera llesca amb el ganivet (si no ho heu oblidat) i teniu pa per tota una setmana s és de dos kilos.
El mateix es pot dir de les barres de pagès o xapates si estàn ben fetes.

No hi ha cap altra manera de que el pa duri més temps, a no ser que els Sr. de Bimbo a aquest pa, talment com fan amb la resta dels seus productes hi possin conservants, alguns d'ells podrien ser per cert, potencialment cancèrigens. Però com de química va la cosa, us deixo un enllaç on molt més bé que jo us ho expliquen. CARTA DE UN QUÍMICO A LEO MESSI