El director de la llibreria Catalònia, Miquel Colomer, va anunciar ahir a través de la web el tancament de l'establiment, situat a la Ronda de Sant Pere de Barcelona, després de 88 anys d'activitat. "L'actual crisi, més accentuada al sector del llibre, ha generat una davallada de vendes els darrers quatre anys que, en les nostres circumstàncies i condicions, han fet impossible la continuïtat de la llibreria", explica Colomer, que afegeix que "perllongar l'activitat només aboca a finals pitjors". La decisió és "irrevocable" i "difícil, trista i dolorosa de prendre". Ara, sosté el director, l'empresa "es tancarà de manera ordenada i fent front, en la mesura del possible, a totes les obligacions contretes". La llibreria Catalònia ha fet una important contribució a la cultura de Barcelona i Catalunya i ha superat una guerra civil, un incendi devastador i un conflicte immobiliari. I ves per on i després d'haver superat tot això, no ha pogut amb els signes dels temps, un cop hagi tancat definitivament i buidat el local, diuen hi anirà una franquicia de Mc Donald's.
Malament quan en una ciutat tanquen una llibreria. L'ombra d'Abacus, FNAC i dels grans magatzems dels qui no es pot dir el nom és allargada. Continuem perdent llençols en la bugada de la cultura.
Completament d´acord ¡¡
ResponEliminaLos libros pasan a ser para gente antigua. Algunos dicen que es mejor el electrónico, yo no lo tengo y no lo tendré jamas.
ResponEliminaHay algo sospechoso cuando para leer tienes que tener un enchufe, pienso, a lo peor es que soy un viejo de cuarenta y tantos.
Era la meva llibreria favorita de Barcelona, sense cap mena de dubte. Avui és un dia trist.
ResponEliminaSembla que en el camí a Ítaca es van perdent moltes coses, potser només hi arribaran polítics i McDonalds. I per cert, això de McDonalds ho he llegit com una dada confirmada.
ResponEliminaSobre el tema d'ABACUS també hi hauria molt a parlar, no es permetia fer descomptes als llibreters i ells en podien fer, avui ja no són una cooperativa per a escoles i mestres sinó un negoci més, uns magatzems convencionals i amb privilegis.
ResponEliminaEl problema no és el llibre electrònic, un complement més, el problema és que la gent no en compra ni d'electrònics ni de paper.
ResponEliminaTemujin, el electrónico está bien, pero no es eso, no huele (ya han inventando un perfume que huele a libro nuevo), y no le puedes acariciar como a un libro.
ResponEliminaAniran tancant Ramón, a Sabadell en pocs temps en varen tancar dues de referència, La llibreria Sabadell (ara hi ha un Ibericus) i Kronos (ara hi ha una botiga de roba casual wear)
ResponEliminaLluís, es veu que obren l'estiu vinent.
ResponEliminaAbacus ja es una petita multinacional del llibre amb avantatges sobre les llibreries convencionals, si més no sospitoses. De cooperativa res de res, aixo era al començament.
ResponEliminade paper si se'n venen Júlia, però del tipus Best Seller, ombres de Grey, i coses per l'estil. El que no es ven és literatura, que és una altra història.
ResponElimina