DE PIXAR A LA DUTXA



El consistori holandès de Aa en Hunze, a la província de Drenthe, al nord del país, aconsella als seus veïns orinar a la dutxa per estalviar diners i recursos al medi ambient. La iniciativa forma part d'un pla del departament de Medi Ambient d'aquest ajuntament el 2013 per augmentar la sostenibilitat dels recursos naturals i estalviar aigua, ha informat avui el diari holandès "AD".
"Orinar mentre et dutxes estalvia molta aigua neta cada any i el medi ambient ho agraeix", va dir el regidor de medi ambient, Bert Wassink.
"Si combines orinar i dutxar-te, deixes d'usar molta aigua i estalvies diners, així que, per què no?", Va suggerir l'edil, segons informa aquest mitjà.

Aquests d'Aa en Hunze li han copiat la idea a Mercedes Milà, i dic jo que si no es dutxen i orinen pel carrer com fa molta gent a Barcelona encara s'estalviaria més aigua, i afegiré: I si tothom portés panyals com els nadons, encara se n'estalviaria més. Aixó dels panyals ho fan ja moltes empleades a la Xina per rendir més a la feina i no perdre gens de temps.

Cert és tambè que si no s'emplenessin milions d'ampolles de plàstic a l'any d'aigua o refrescs variats aleshores si que n'estalviarien d'aigua. De moment doncs, a pixar a la dutxa o sia a fer 'aguas menores', i si són 'mayores' però van fluixets tambè es podria aprofitar, que tot va canonada avall. Ja si es va restret és més complex, tot i que ja se sap que: la materia ni es crea ni es destrueix, nomès es transforma.

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. Francesc, jo no sé si has vist alguna vegada alguna depuradora bactereológica. Si és així és més fàcil d'entendre. Arribarà un dia, a no trigar que tant en les dutxes com els wàters tindrem una depuradora, i la mateixa aigua depurada és la que beurem. Sembla fastigós, ho se, però serà així.

    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Si no hubiese subcontratas de subcontatas de subcontratas de subcontratas de subcontratas de subcontratas de contratos publicos, las cañerias y conducciones de agua no tendrían tantas perdidas, estarían mejor realizadas y saldrían más baratas...
    La gran mayoría del agua gastada inútilmente se va en perdidas...

    ResponElimina
  3. ja ja el Chavez va dir als veneçolans que es dutxessin amb 3 minuts com màxim...aquesta es millor

    ResponElimina
  4. Aixó diuen Josep, jo el que si he vist és aprofitar l'aigua de la rentadora i del rentavaixelles pel diposit del water.
    De fet, si es construissin habitatges una mica més intel·ligents alguna d'aquestes coses podria fer-se en la mateixa construcció.

    ResponElimina
  5. Temujin, eso viene de viejo, en el año 68 estando en Palma de Mallorca haciendo la mili, ayudé a realizar un estudio a un Teniente Coronel de Estado Mayor para el Ayto de Palma de Mallorca; resultado del estudio: más del 50% del agua se perdía por las cañerías mal conservadas.

    ResponElimina
  6. Aristofeles, ja posats, que ningú es dutxi i a pixar i cagar, al camp, més estalvi.

    ResponElimina