El professor nord-americà Joseph Atwill afirma que el cristianisme va ser creat com una eina de propaganda sofisticada per pacificar als súbdits de l'Imperi romà. Afirma que el Nou Testament va ser escrit pels primers aristòcrates romans del segle i tota la història de Jesucrist va ser inventada.

Explica que es va adonar de la falsificació quan estudiava l'únic relat supervivent de Judea del segle I que, segons Atwill, conté dotzenes de paral·lelismes entre la vida d'un emperador romà i la de Jesús en el Nou Testament. Tot i que per a molts erudits seva teoria sembla desgavellada, i és segur que molesta a alguns creients, Atwill considera la seva evidència concloent i confia que la seva acceptació és només una qüestió de temps .

"Presento la meva feina amb certa ambivalència , ja que no vull causar cap dany directe als cristians , però això és important per a la nostra cultura. S'ha de saber la veritat sobre el nostre passat perquè puguem comprendre com i per què els governs creen històries falses i déus falsos. Sovint ho fan per obtenir un ordre social que estigui en contra dels millors interessos de la gent comuna", afirma.

Atwill afirma que el cristianisme no comença realment com una religió, sinó com un projecte sofisticat del Govern, una mena d'exercici de propaganda usada per apaivagar als súbdits de l'Imperi romà. "Les sectes jueves a Palestina de l'època que estaven esperant un Messies - guerrer profetitzat - eren una font constant d'insurrecció violenta durant el primer segle", explica.

"Quan els romans van esgotar els mitjans convencionals per sufocar la rebel·lió, van passar a la guerra psicològica. Ells van suposar que la manera d'aturar la propagació de l'activitat missionera dels jueus era crear un sistema de creences que competissin. Va ser llavors quan es va inventar la 'pacífica' història del Messies. En lloc d' inspirar la guerra , el nou Messies propagava pacifisme i encoratjava als jueus a "donar al Cèsar el que és del Cèsar " i a pagar els seus impostos a Roma.

Hi ha molts que critiquen la teoria de Atwill. L'acadèmic James Crossley , de la Universitat de Sheffield, la va comparar amb el llibre de ficció de Dan Brown. "Aquest tipus de teories són molt comuns fora del món acadèmic i generalment s'usen en la literatura sensacionalista. Són pràcticament inexistents en el món acadèmic". Afegiria que tenint en compte que la més inversemblant de totes les teories és la versió oficial, qualsevol altra sembla més raonable. O és que té algun sentit la virginitat de Maria, la mare de Jesús?, potser aquesta altra sobre Maria i la seva maternitat, seria molt més raonable.

Aquest cap de setmana beatificaran a Tarragona a 500 màrtirs de l'església. No sé si es refereixen a màrtirs per l'església o per culpa de l'església, que en això té pràctica, mentre continuen els de la secta fent sants a individus que dubtosa reputació adduint que han fet algun miracle. Tot plegat és una farsa, una farsa fa més de dos mil anys que dura i que només als espanyols ens costa 11 mil milions d'euros, i potser seria ja arribada l'hora d'acabar amb tota aquesta comèdia.